algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Els activistes es manifesten a la conferència de la Sida contra les grans potències econòmiques

La Conferència Internacional sobre la Sida es va veure pertorbada ahir per grups de militants de lluita contra la malaltia que es van manifestar contra les grans potències econòmiques i els laboratoris farmacèutics a què acusen d'impedir l'accés als tractaments.

Enmig de l'activisme d'aquests grups, durant la jornada d'ahir també destacà la intervenció del secretari general de l'ONU, Kofi Annan, que instà els Estats Units a comprometre's en la lluita contra la sida tant com ho fan «en la seva guerra contra el terrorisme».

El viceministre francès de cooperació, Xavier Darcos, es disposava a llegir un discurs en nom del president del seu país, Jacques Chirac, quan una dotzena de manifestants es van aixecar i van desplegar davant l'estrada una pancarta que deia «el G8 ha de pagar» mentre demanaven més fons per lluitar contra la pandèmia que assola el món.

Aquest mateix grup, liderat per l'associació francesa Act-Up, havia tacat prèviament amb pintura vermella retrats dels dirigents dels països industrialitzats més desenvolupats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris