algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Pollença es prepara per viure la seva festa dels Moros i Cristians

Un total de 30 persones es presenten a les eleccions de divendres

Són trenta els pollencins que enguany han presentat la seva candidatura per escenificar els càrrecs més importants del simulacre de Moros i Cristians que des de fa més de 100 anys els habitants de Pollença celebren amb molta il·lusió amb motiu de les festes de la Patrona, que se celebren a principis d'agost.

Els candidats a Joan Mas, que enguany són Joan Torrandell, Joan Cifre, Miquel Gamundí i Bernardí Salas, expliquen que «entre nosaltres no existeix rivalitat; el més important és el sentiment de festa i això no s'ha de perdre mai».

Els candidats als diferents càrrecs del simulacre xerren amb passió d'aquesta antiga celebració: «És una festa especial perquè és diferent; vas al combat i cinc minuts després tens l'adrenalina al màxim. Aquell moment és especial», explica Bernardí Salas, candidat per interpretar Joan Mas.

Els aspirants ja estan preparats per a les eleccions populars, que es faran el proper divendres a partir de les 18.00 hores, en les quals els pollencins escolliran els que escenificaran el paper del valent Joan Mas, els representants de l'Ajuntament Vell i el temible Dragut, que és acompanyat per una lloctinent i un abanderat.

Per escenificar el paper de Joan Mas és necessari tenir un mínim de 27 anys i estar empadronat a Pollença. A diferència dels altres càrrecs, és necessari que sàpiga parlar català per clamar l'esperat crit: «Mare de Déu dels Àngels, assistiu-nos! Pollencins aixecau-vos, els pirates són aquí!». Aquest és precisament el moment més important del simulacre per als pollencins.

Enguany s'han presentat dues candidatures per al simulacre del càrrec de l'Ajuntament Vell i com a novetat l'edat mínima per fer aquest paper és de 35 anys. Una de les candidatures per Ajuntament Vell està integrada per Mateu Tugores, Guillem Cifre, Jordi Pasqual i Guillem Cànoves, i l'altre per Miquel Caimari, Mateu Capó, Antoni Bisanyes i Gabriel Torrandell.

Una de les candidatures que més expectació genera en aquests darrers anys entre els joves del municipi pollencí és la de Dragut, el seu lloctinent i l'abanderat que l'acompanya. En total, enguany s'han presentat 18 joves per a aquesta candidatura, tots majors de 27 anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris