nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

«Picasso. Ceràmiques» arriba a Madrid

El Cercle de Belles Arts reuneix a una exposició 52 peces pertanyents a la Col·lecció d'Art Serra

OLGA QUINTANILLA.Madrid.
El Cercle de Belles Arts de Madrid inaugura avui l'exposició Picasso. Ceràmiques, composta per 52 peces pertanyents a la Col·lecció d'Art Serra i als fons no exposats del Museu Es Baluard. A la mostra, que romandrà fins el dia 12 de setembre, estan representades totes les èpoques, totes les formes i tota la temàtica picassiana.

El director d'Arts Plàstiques del Cercle de Belles Arts, José Luis Canedo va destacar la importància d'aquesta col·lecció en què «es mostra la part més humil però igual de significativa de l'artista. Per entendre l'obra globalment s'ha de detenir la mirada en aquesta col·lecció de Pere A. Serra que no s'ha pogut visitar mai d'aquesta manera». Per la seva part, la comissària de la mostra, Dolores Durán va declarar que «estam davant de la col·lecció més important de ceràmiques de Picasso que hi ha a Europa amb independència del fons de la família. Mereix la pena visitar-la».

Segons va explicar Durán, Picasso es va iniciar a la ceràmica tardanament, amb 65 anys, el que «va afavorir el canvi de la seva tècnica i el procés creatiu donant lloc a unes aportacions noves tant en el terreny creatiu com en el formal» de l'obra de Picasso. En aquesta exposició podran contemplar-se obres que abracen des de 1949 fins el 1971, la temàtica dels quals es llisca entre la mitologia dels centaures, els braus, les aus, els mussols, el colom de la pau i sens dubte, no podien faltar els rostres de dona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris