nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
16°

El món sencer recorda el poeta Pablo Neruda

El centenari del seu naixement centrà nombroses activitats

Pablo Neruda, el poeta que va confessar que havia viscut i que va escriure els versos més trists un vespre, va ser recordat ahir a tot el món amb activitats de la més diversa índole. Tot i això, la major concentració d'actes commemoratius es feren a Xile.

Ricardo Elicier Neftalí Reyes Basoalto, a qui molts recorden només com Don Pablo, segurament no hauria dubtat a bufar les cent veles del seu aniversari en companyia dels 300 viatgers arribats ahir a Parral en un tren noliejat amb motiu del seu natalici. L'anomenat «Tren del poeta», que partí ahir de la capital xilena fins arribar a la plaça més important de Parral, era una de les activitats promogudes per retre tribut a l'escriptor. En el tren viatjaven escritors com el brasiler Thiago de Mello, el mexicà Emilio Pacheco i el xilè Antonio Skármeta, diversos parlamentaris, diplomàtics i el president de Xile, Ricardo Lagos.

A la capital xilena, el grup de flamenc Luna Calé féu també una actuació d'homenatge al poeta al centre cultural Estación Mapocho, mentre que paral·lelament, a Valparaíso, es va estendre al terra el poema més llarg del món.

Entre d'altres mostres d'homenatge, destaca l'entrega del retrat de Neruda que l'artista espanyola Sofía Grandalia lliurava a la fundació que porta el nom del poeta. L'Ajuntament de Colombo va promoure la plantació d'un arbre en un parc central en record del poeta, que a Sri Lanka va escriure poemes com «El ritual de mis piernas», inclòs a Residencia en la Tierra. Mentres, a l'Índia, un recital de poesia va commemorar a Nova Delhi el centenari de l'escriptor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris