algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Les mesures per evitar contagis centren la cimera contra la sida

Investiguen si el suc de llimona pot evitar la infecció

AG.Bangkok.
La cimera mundial de la lluita contra la sida continua a Bangkok amb un llarg seguit d'intervencions. La majoria es dirigeixen a sol·licitar una major unitat de la investigació científica, amb més recursos i que duguin a trobar una vacuna efectiva. Conjuntament amb aquest eix, la cimera centra gran part del protagonisme a cercar solucions contra la infecció dels virus a les dones.

Ahir, entre les intervencions més vistoses cal ressenyar la de l'actor Richard Gere i la miss Univers, Jennifer Hawkins. Igual que a la inauguració, la jornada no estigué absenta de protestes contra la política dels països poderosos. Els grups de protesta consideren que no es fa tot el necessari per acabar amb aquesta malaltia.

Pel que fa als nous anuncis que tingueren lloc al voltant de l'epidèmia, en sobresurt un de curiós. Una investigació australiana tracta d'esbrinar si una simple llimona pot aportar una resposta en matèria de prevenció de la sida. L'objectiu és que permeti crear un gel vaginal capaç de destruir el virus i de protegir així milions de dones que tenguin relacions sexuals amb parelles infectades.

Els australians s'han regit per un ús tradicional del sud-est asiàtic, on el suc de llimona s'empra com a contraceptiu, ja que la seva acidesa pot destruir els espermatozoides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris