algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Espiritualitat al torrent de Pareis

Més de dues mil persones van assistir al concert en el seu quaranta-unè aniversari

104160

La formació The Lee Brown Gospel Consort va improvisar un emotiu recorregut per la història del gospel.

M.V./N.A. Palma.
El tradicional concert estival del torrent de Pareis reuní ahir més de dues mil persones que es traslladaren fins a aquest paratge, possiblement la manifestació geològica més espectacular de Mallorca, per presenciar el recital de The Lee Brown Gospel Concert, formació que dissabte va participar en el Fòrum de Barcelona. La seva brillantíssima actuació va ser àmpliament aplaudida pel públic, que en finalitzar es va apropar en massa als cantants per demanar-los autògrafs.

El concert del reverend Lee Brown, que en iniciar-se l'horabaixava sofrí l'amenaça d'una tempesta que finalment va resultar ser passatgera, no va seguir un programa establert sinó que va anar improvisant un simbòlic i significant recorregut per la història del gospel, des del més pur cant coral tradicional fins a les interpretacions més rítmiques i contemporànies, intercalades per intervencions dels solistes i el cor. Amb aquesta actuació lliure, van comunicar al públic l'esperit del gospel més personal.

D'altra banda, destacable va ser l'absència d'autoritats al recital. Entre les cares conegudes es trobaven Llorenç Huguet, president de Sa Nostra; Miquel Alenyà, president de l'Obra Social i Cultural d'aquesta entitat bancària, patrocinadora del concert; i el pintor Josep Coll Bardolet, creador de la iniciativa que aquest any ha arribat al seu quaranta-unè aniversari.

En iniciar-se l'acte, Alenyà va adreçar unes paraules d'agraïment dirigides als assistents i, especialment, al reverend Lee Brown. Aquest li va contestar reconeixent-se «admirat per un lloc tan meravellós com mític al qual esper tornar».

Lee Brown, l'ànima d'aquesta formació musical, començà a formar-se com a cantant als 6 anys, edat a partir de la qual ha estat implicat en diverses formacions musicals, i més endavant, ha fundat corals en diverses esglésies i universitats dels EUA.

Actualment, resideix a Alemanya, on ha format la Paradise School of Music, i ha participat en els principals festivals de música negra i gospel del món, entre ells, en el V Festival de Músiques Religioses de Girona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris