nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

«The New York Times» elogia en un article el Museu Es Baluard

El diari descriu la col·lecció i l'edifici, «una fortalesa del segle XVII»

«The New York Times» elogia en un article la inauguració del Museu Es Baluard, que ve a completar l'oferta artística de l'Illa. El diari afirma que «Mallorca s'està convertint en un paradís per als amants de l'art» i no només en un lloc «famós per les seves platges, els seus penyasegats i els seus pobles de pescadors».

El diari repassa els centres d'art de Mallorca, assenyalant l'existència de la Fundació Pilar i Joan Miró, la Fundació Bartomeu March, el Centre de Cultura Sa Nostra i la col·lecció de retrats històrics d'al·lots de Yannick Vu i Ben Jacober.

«Ara Palma té un altre museu important», obert «aquest any en una fortalesa del segle XVII amb espectaculars vistes sobre la badia». El diari destaca els «amples patis situats al voltant d'un edifici realitzat en formigó blanc i vidre que permet que la llum penetri al seu interior». El museu conté «una col·lecció amb treballs nacionals i internacionals que inclou alguns Picasso, Miró, Gauguin, Kandisnky, Magritte i Matisse, així com mallorquins com Barceló i Pilar Montaner de Sureda».

«The New York Times» afirma que «un empresari de Balears, Pere A. Serra, ha donat la majoria de l'obra al museu». «La seva col·lecció conté artistes que tenen relació amb Mallorca, com nadius, visitants o gent que s'ha instal·lat». El diari diu que «algunes de les obres que són ara al museu tenen un valor sentimental per a Mr. Serra, l'avi del qual va ser un doctor de Sóller, una localitat que, com Deià, és colònia d'artistes».

L'article contínua explicant que «el més destacat de la col·lecció d'Es Baluard inclou ceràmiques i dibuixos sobre paper de Picasso, dibuixos i gravats de Miró, i escultures de Richard Serra, Barry Flanagan, Caro i Arp». El diari tampoc s'oblida del subterrani, «on hi ha un aljub del segle XVII que acull exhibicions temporals». L'article finalitza oferint un seguit de dades d'interès per al lector americà com l'emplaçament del museu, l'horari o la pàgina web.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris