algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La casa museu Llorenç Villalonga envaïda per la poesia més fresca

Espiral d'Embulls convertí la nit de divendres en una festa lírica

J.MEDRANO. Binissalem.
La poesia vista des de diferents punts de vista de l'art. Aquesta és l'oferta que va oferir el passat divendres el grup Espiral d'Embulls a les nits a la fresca de la Casa Museu Llorenç Villalonga. Es tracta de L'Edat de Plàstic, un espectacle multidisciplinar que conjuga l'expressió visual, la música, la paraula i la dansa, en un format escènic en què s'exploren un gran ventall de possibilitats artístiques.

L'espectacle també té un esperit crític contra la societat de consum i la política actual que es du a terme a Mallorca. «El nostre objectiu es fer pensar a la gent sobre el que passa al seu voltant», asegurà en Joan Miquel, membre del grup.

La formació va haver de adaptar el seu espectacle a les característiques de l'escenari. «Aquest és un espectacle pensat per a representar en un teatre, però al final ho em pogut tirar endavant», argumentà. Durant l'espectacle els membres d'Espiral d'Embulls van recitar textos de poetes de renom com Ramon Llull, Ausiàs March o Blai Bonet. El grup agraeix haver pogut actuar en un escenari com la Casa Museu. «Ens ha agradat molt actuar aquí, un espai on es potencia la poesia», afirmà el veu i guitarra del grup, Joan Miquel.

El públic va quedar encantat amb l'espectacle d'Espiral d'Embulls. En Toni Gener, un veí de Binissalem, va quedar totalment sorprès amb l'espectacle. «És la primera vegada que vénc a les jornades de nit del Museu, però estic segur que tornaré», afirmà l'espectador.

La Casa Museu Llorenç Villalonga ha presentat la seva nova programació per a les nits d'estiu, amb un marcat accent líric. «L'objectiu és oferir una alternativa literària a les nits d'estiu de Mallorca», afirma la directora del Museu, Caterina Sureda. Davant una oferta plagada de cinema a la fresca i berbenes, la Casa Museu s'ha esforçat a mostrar al públic de l'illa que hi ha altres maneres de gaudir d'una nit a la fresca.

Ja fa cinc anys que es du a terme aquesta iniciativa, que inclou un espectacle cada divendres de juliol, a més d'altres activitats suplementàries com poden ser la presentació del darrer disc d'Al-Mayurqa o el taller per a infants per conèixer Joan Brossa. Després de l'actuació els que varen voler pogueren gaudir d'un pa amb oli a la fresca. La gran majoria del públic que assisteix als espectacles de la Casa Museu és de fora de Binissalem.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris