algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Llum verda a Andalusia i Catalunya per investigar amb cèl·lules mare

L'Estat dota a cada una de les Comunitats amb 9 milions d'euros

El Consell de Ministres va donar ahir llum verda a les investigacions amb cèl·lules mare adultes i embrionàries a les comunitats autònomes d'Andalusia i Catalunya, dotant cadascuna amb 9 milions d'euros fins al 2007, segons va anunciar la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega.

El Govern ha decidit també la posada en funcionament del Banc Nacional de Línies Cel·lulars, que s'ubicarà a Granada, i la constitució del Centre d'Investigació en Medicina Regenerativa a la ciutat de Barcelona. Les investigacions a realitzar a Andalusia i Catalunya es desenvoluparan en el marc de dos convenis de col·laboració, aprovats ahir, entre l'Institut de Salut Carlos III i les esmentades comunitats autònomes.

D'altra banda, Fernández de la Vega va indicar que el Govern s'ha adreçat per segona vegada a la Generalitat valenciana oferint en aquesta comunitat «l'oportunitat de subscriure un conveni similar als de Catalunya i Andalusia, que legalitzi i regularitzi les actuacions que en aquesta comunitat es fan amb cèl·lules mare», «reconduint» així la situació actual.

La vicepresidenta del Govern va assenyalar que l'Executiu central «no pot tolerar que ningú prengui iniciatives que estan fora del marc de la Llei». «La Llei és igual per a tots i el Govern té obligació de fer que es compleixi», va dir Fernández de la Vega després de referir l'autorització del Consell de Ministres a la subscripció dels convenis abans esmentats.

L'objectiu d'aquests convenis és la realització de projectes d'investigació en aquest camp i el desenvolupament de línies cel·lulars a partir de cèl·lules mare embrionàries o adultes. A més, s'estableix que el Banc de Línies Cel·lulars desenvolupat per la Junta d'Andalusia al Campus de la Salut de Granada es convertirà en nus central del Banc Nacional de Línies Cel·lulars, i s'impulsa, així mateix, la constitució del Centre d'Investigació en Medicina Regenerativa de Barcelona.

L'Institut de Salut Carlos III destinarà d'aquí al 2007, data de culminació de la vigència d'aquests convenis, la quantitat total de 18 milions d'euros (9 per Andalusia i altres 9 per a Catalunya). Per la seva part, cada una d'aquestes comunitats autònomes aportarà la quantitat de 9 milions d'euros al mateix període de temps per al compliment dels objectius marcats als convenis.

Els convenis firmats ahir, segons informà Sanitat, serviran per establir l'inici a l'Estat de les xarxes d'investigació a l'àmbit de la medicina regenerativa, integrant els equips i centres d'investigació que reuneixin els requisist de qualitat i rigor més exigents.

Els convenis subscrits amb Andalusia i Catalunya, i els que puguin firmar-se amb altres Comunitats Autònomes al futur, facilitaran el treball de tots els grups d'investigació que existeixen a l'Estat. Amb la subscripció d'aquests convenis amb Andalusia i Catalunya, l'Institut de Salud Carlos III assumeix el compromís de facilitar la informació científica i tècnica necessària, col·laborar en la gestió de la investigació i afavorir l'intercanvi d'investigadors i tecnologies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris