algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Marta Garau: «Vull introduir tothom a l'art abstracte»

Impartirà el taller de creació que s'iniciarà al museu Es Baluard el proper dimarts

J.M./ J.C. Palma.
«Una introducció a l'art abstracte sense coneixements previs necessaris» és l'objectiu del taller Experimentar amb l'Abstracció que impartirà l'artista i llicenciada en Belles Arts Marta Garau Escarrer al Museu Es Baluard. Un curs dirigit a adults i que s'iniciarà el proper dimarts 13 de juliol i es perllongarà en sis sessions fins al 22 de juliol.

El taller de Garau realitzarà «un recorregut per l'art abstracte des del seus inicis fins a les tendències més actuals». El programa preparat farà especial menció a la pràctica necessària per poder aplicar els coneixements adquirits, en sessions centrades principalment en la pràctica, en l'obra personal dels assistents. Les creacions dels participants es podran gaudir i admirar, una vegada acabat el curset, a Es Baluard.

«Només hi havia tallers dedicats a la pintura o a l'escultura en general, però cap dedicat en concret a l'art abstracte», constata Marta Garau. D'aquí la idea de crear un taller pràctic per «aconseguir oblidar la vergonya i els prejudicis que moltes persones tenen davant l'art abstracte». Així, Garau posà en pràctica aquesta iniciativa personal en un taller realitzat recentment al MOCA, eMuseum of Contemporary Art de Miami, EUA.

La idea de Marta Garau és «intentar tocar totes les tècniques de la pintura abstracta». Des del collage fins a la utilització de diferents materials com l'arena o la cera, passant per la transferència de fotografies al paper, eDripping o l'Action Painting. La innovadora pedagogia de Garau inclou l'ús de músiques amb rítmiques variades per convidar el participant a superar la barrera de la «tela en blanc», una tècnica que com explicà l'artista, «aprofita aquestes variacions per transmetre al llenç la composició i teoria de les taques apresa en les nocions teòriques impartides». Una forma de pintar ja iniciada per grans mestres com Vasily Kandinsky.

El taller, que es desenvoluparà a les terrasses d'Es Baluard, és per a Garau un marc excepcional, en el sentit que «permetrà copsar millor el concepte tridimensional de l'art abstracte amb l'ús de materials». «Molts dels conceptes a introduir en aquestes sessions podran ser exemplificats en directe davant algunes de les obres que s'exposen a l'espai d'exposició d'Es Baluard», apuntà l'artista. «És molt millor explicar, per exemple, les textures d'un collage admirant una obra d'art que no fent-ho veient una diapositiva», explicà Marta Garau.

Nascuda a Palma el 1979, Marta Garau cursà la llicenciatura en Belles Arts a la Universitat Complutense de Madrid. Allà inicià els seus estudis en l'art figuratiu però s'especialitzà en art abstracte i matèries i textures. Arran de la possibilitat d'ampliar els seus coneixements als Estats Units, s'instal·là a Miami.

Marta Garau entrà en contacte amb la jove comunitat artística de la ciutat, exposant a distintes galeries i certàmens de joves creadors. En aquesta sentit, Garau aconseguí que dues de les seves obres s'exposassin a Sotheby's en l'apartat dedicat en especial a artistes joves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris