algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El Govern protegirà el Goya fins a conèixer el veredicte dels tribunals

L'Executiu insta els March Cencillo a arribar a un acord en cinc dies

P. GIMÉNEZ.Palma.
El Govern Balear garantirà la integritat del quadre de Goya La condesa de Benavente i el tríptic medieval de Biniforani fins que els tribunals emetin un dictamen ferm sobre la titularitat de les peces que es disputa la família March Cencillo.

La intervenció, que es farà efectiva en un termini de cinc dies, és l'única mesura que l'Executiu pot assumir en les seves funcions com a Protectorat de la Fundació Bartomeu March.

Els tribunals també hauran de ser els qui es pronunciïn sobre la validesa de la reunió del patronat del dia 30 de juny. En aquesta sessió s'hi va acordar la destitució de Basilio Baltasar com a director de la Fundació i el relleu de Manuel March com a president d'aquesta. L'Executiu, com a Protectorat, no pot decidir sobre qüestions internes del patronat. Per tant, els jutges són els únics amb poder per determinar la validesa dels acords que obriren la crisi en el si de la Fundació Bartomeu March Servera.

Els serveis jurídics de la Comunitat Autònoma arribaren ahir a aquest dictamen, que va fer públic la consellera de Presidència, Rosa Puig.

Els tècnics han estat treballant a partir de la documentació presentada per les dues parts implicades -Basilio Baltasar i Manuel March d'un costat i Marita March de l'altre- i d'acord amb el que es recull en la Llei de fundacions vigent a la CAIB.

Puig explicà ahir que els serveis jurídics «han aconsellat l'actuació del Protectorat per dos motius: la indeterminació dels béns que integren el patrimoni de la Fundació, fins i tot dels que es troben en litigi; i la manca de control d'alguns elements degudament acreditats com ara inventaris i comptes».

El requeriment acordat pel Govern garantirà la integritat de tot el patrimoni de la Fundació, «inclosos aquells béns la titularitat dels quals sigui dubtosa o es trobi en litigi» -Manuel March afirma que el Goya i altres béns són propietat de la Fundació i Marita March diu que li corresponen com a part de l'herència del seu pare- durant el temps en què es desenvolupin els diversos tràmits judicials.

A més, el requeriment instarà a presentar tota una sèrie de documents acreditatius dels comptes i els béns patrimonials de la Fundació Bartomeu March Servera. Entre aquests s'hi inclouen els inventaris, els balanços de comptes i tots els documents comptables, entre altres peticions.

Abans d'aplicar aquesta mesura, s'obre un termini de cinc dies durant els quals les parts representades per Manuel March i per Marita March podran formular al·legacions, incorporar documents o elements de judici que considerin oportuns per a la seva defensa.

La intenció del Govern és aconseguir que «les parts arribin a un acord en aquest termini de cinc dies», afirmà Puig. El Protectorat es reserva el dret, si al final les parts en conflicte no arriben a cap acord satisfactori, d'interposar de manera definitiva el requeriment que converteix en «intocable» el Goya i la resta de peces en litigi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris