algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Les obres completes de Damià Huguet trauran a la llum set poemaris inèdits

L'escriptor Sebastià Alzamora prepara l'edició i l'estudi introductori dels volums

60540

El poeta Damià Huguet va néxier a Campos el 1946


L'escriptor Sebastià Alzamora ha descobert set llibres inèdits del poeta Damià Huguet entre els papers que el campaner va deixar a la seva mort. Aquests set llibres es publicaran en la versió de les obres completes que prepara Alzamora i que seran editades per la Universitat de les Illes Balears i Perifèrics.

L'escriptor va explicar que «es veu que en Damià havia fet molta de feina i entre els papers hi ha la base per fixar entre sis i set poemaris nous». La majoria dels poemes es troben mecanoscrits, però «a sobre hi ha moltíssimes de correccions, perquè en Damià Huguet els retocava de forma constant».

Aquests sis llibres de poemes conformaran per si mateixos el segon volum de les obres completes que publicarà Perifèrics i la Universitat de les Illes Balears. El primer recollirà l'obra inèdita del poeta campaner i un ampli estudi introductori d'Alzamora que es referirà tant als poemaris ja publicats com als poemes que ha trobat entre els papers d'Huguet.

La preparació d'aquesta obra completa li va ser encarregada al Llucmajorer pel professor de la Universitat de les Illes Balears Joan Mas i Vives, ja que es tracta d'un projecte de la Càtedra Alcover-Moll-Villangómez.

Els llibres inèdits d'Huguet corresponen de forma essencial a aquells en què va treballar el 1995 i el 1996, just abans de la seva mort. «És a dir, que podrem veure els treballs que estava enllestint Huguet, però també hi ha almenys un llibre sencer que correspon a finals dels anys setanta i que corresponen a l'època en què estava realitzant la seva poesia més hiperrealista», explicà Alzamora. També hi ha alguns texts dels anys vuitanta.

La publicació d'aquesta obra completa i dels inèdits d'Huguet serviran per contribuir a posar fi a «un cas espectacular de desconeixement d'un poeta molt important. La literatura catalana té tendència a enterrar en vida i després de morir encara més als poetes que plantegen problemes ètics i expressius considerables. El principal problema de Damià Huguet és que molts de lectors no el poden entendre, però el problema no és de Damià Huguet, sinó nostre i de l'escassa competència lingüística que estam donant a la gent més jove».

Però Alzamora també va explicar que «aquesta manca de competència lingüística també afecta a lectors especialitzats que són incapaços d'enfrontar-se a la diversitat lingüística de tot el territori de parla catalana».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris