muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Pollença acull per primera vegada el Festival Internacional de Percussió

Artistes nacionals i internacionals vindran a Mallorca pel «Ritme Vital»

Pollença es convertirà entre els dies 11 i 18 de juliol en la capital de la música de percussió amb la celebració per primera vegada al municipi del Festival Internacional de percussió Ritme Vital, que des de l'any 1987 es realitza a Madrid.

Al llarg d'aquests vuit dies, que se celebrarà el festival amb la participació de músics d'àmbit nacional i internacional, cada dia hi haurà un concert a càrrec dels professors i artistes i classes en què s'impartiran coneixements de les diferents especialitats de percussió amb la participació d'alumnes d'arreu de tot el món.

El director artístic de Ritme Vital, Armando Lorente, que ahir es mostrà força satisfet que aquest any el festival es faci a Pollença, comentà que «Mallorca s'ha convertit en un clar referent a nivell nacional i internacional per a la música de percussió». Així, Lorente afegí que «el cartell és bastant gran i les disciplines són moltes, des de les clàssiques a les contemporànies».

Així, entre els concerts, destaquen el d'Àlex Acuna, que tendrà lloc el proper dia 13 de juliol al Claustre del Convent i el de Katarzyna del proper 14 de juliol al Claustre del Convent. Així mateix, el proper dia 16 de juliol es podrà gaudir al Centre Cultural de la Música de Salvador Niebla, que actualment està preparant el seu segon CD Rojo, que compta amb la col·laboració de músics espanyols, americans i tunisencs.

Serguei Sapricheff i David Mayoral oferiran un concert el proper dijous dia 15, mentre que Phillippe Spiesser actuarà dia 17 de juliol. Un concert dels alumnes del primer curs de percussió Ritme Vital 2004 posarà punt i final al festival internacional.

Els organitzadors del festival destacaren ahir que Pollença és un dels llocs més adequats per realitzar Ritmo Vital perquè manté amb vida el festival de música més antic i important de les Illes, el XLIII Festival de Música de Pollença; a més, al municipi han anat passant figures com L.H.Stevens, Peter Sadlo i Eric le Sage, Armando Lorente i Susana Pacheco o David Gimeno, interpretant un actual repertori de la percussió clàssica i contemporània.

El batle, Joan Cerdà, que ahir assistí a la presentació de Ritmo Vital, destacà que «la marca de qualitat de Pollença ha de ser la cultura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris