algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Les Balears lideren amb un 20% l'índex d'avortaments de l'Estat

La meitat de les adolescents embarassades avorta, segons el CSIC

Les Balears són una de les vuit comunitats autònomes on més de la meitat de les adolescents embarassades avorta i lideren l'índex d'aquesta pràctica en relació amb els embarassos, amb el 20 per cent.

Així es desprèn del treball sobre l'evolució de l'avortament a Espanya, dirigit per la investigadora Margalida Prim, de l'Institut d'Economia i Geografia -CSIC- i segons el qual el 50% de les espanyoles menors de 18 anys embarassades opta per l'avortament, un 15% del conjunt de dones fèrtils.

També reflecteix el creixement constant d'aquest recurs al llarg dels anys 90 i un augment espectacular entre les adolescents: un 99% de 1990 a 2001.

D'acord amb els resultats, Delgado va reclamar «una classe d'acció d'efectes més persistents en el terreny de l'educació sexual i crear més consciència social del risc del sexe sense protecció». A més, va subratllar el nivell «inadequat» d'anticoncepció a l'Estat i una escassa informació o educació sexuals. Per comunitats autònomes i per al conjunt d'edats la investigadora del CSIC va esmentar les Balears, amb un 20% d'avortaments sobre el total d'embarassos, i Astúries, amb un 19%, entre les regions amb un percentatge més alt l'any 2001.

A més va destacar el cas d'Andalusia, on l'avortament es va multiplicar per set -del 2 per cent el 1990 al 13 per cent el 2001- i Múrcia, on es triplicà (del 4 al 15%). En el pol oposat hi trobam Navarra, Extremadura, Euskadi i Castella-la Manxa, els únics territoris on el 2001 va avortar menys del 10% del total d'embarassades.

Quant al percentatge d'avortament voluntari entre les menors d'edat, en vuit comunitats s'interromp més del 50% dels embarassos, amb Catalunya al capdavant (60 per cent); seguida d'Aragó, Madrid, Astúries, Castella i Lleó, les Balears, Euskadi i el País Valencià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris