algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

La Nit Niu reunirà deu propostes artístiques de «La nit del nàufrag»

L'esdeveniment tindrà lloc a mitjan mes d'agost a la Cala Sant Vicenç

JOANA NICOLAU.Palma.
La Cala Sant Vicenç de Pollença acollirà divendres dia 13 d'agost la cinquena edició de la Nit Niu. Un esdeveniment que enguany es presenta com La nit del nàufrag i que incrementa la seva oferta fins a arribar a deu propostes artístiques. Per segon any consecutiu, la comissària és Marta Moriarty, la qual explicà ahir que les propostes triades destaquen per la seva «avantguarda i experimentació i perquè es tracta d'instal·lacions pensades de manera especial per a aquesta nit».

Els participants d'enguany són Chema Alvargonzález, vinculat a Mallorca a través de la galeria Maior; Tamara Arroyo, Carmen Cámara, la coreana Lisa Cheung Manolo Dimas, Clara Montoya, Bernardí Roig, Mark Tichner, els bessons Frank i Oliver Turpin i José Luis Vicario.

Entre les propostes que s'hi podran veure tenim peces molt conceptuals com ara la de Teresa Arroyo que plasma els somnis del nàufrag; o una altra sobre allò visible i invisible d'Alvargonzález. També destaca un vídeo sobre un naufragi vertader de Cámara o una creació que es preveu d'allò més espectacular consistent en el muntatge d'un carrussel a la mar de Clara Montoya.

Els artistes Frank i Oliver Turpin produiran el seu propi naufragi, mentre que Mark Titchner combinarà en la seva instal·lació la pintura amb l'ordinador i la filosofia... La proposta de Bernardí Roig serà una «sorpresa», mentre que la coreana Lisa Cheung rememorarà la fantasia del missatge a l'interior d'una botella, element al qual també recorrerà Dimas, que aporta en aquesta edició el component pictòric. I, per acabar, Vicario participarà amb una proposta que representa el nàufrag feliç que ha trobat la pau en una illa deserta.

A la presentació de la Nit Niu hi assistí el seu promotor, Jaume Fluxà, el qual destacà la voluntat que aquesta trobada «serveixi per posar en actiu valors que dugueren a Pollença els postimpressionistes». I afegí que aquesta festa es converteix en un homenatge per a ells a través de l'art contemporani.

En representació del Consell, col·laborador de l'acte, la presidenta Munar destacà la importància d'aquesta iniciativa pel seu atractiu per al turisme cultural.

La comissària incidí en la idoneïtat del naufragi com a tema principal, considerant com a nàufrag «aquell que sobreviu per si mateix», i subratllà la utilitat artística de la idea perquè «convida a la soledat i a la reflexió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris