algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Calvo aprovarà el decret que obliga les televisions a invertir en cinema

Ho farà el Consell de Ministres i la quota serà el 5% de la facturació

La ministra de Cultura, Carmen Calvo, va anunciar ahir l'aprovació en el Consell de Ministres de divendres del reial decret que desenvolupa la participació del 5 per cent de la facturació de les televisions en el cinema.

Calvo va fer aquestes declaracions a la presentació de la primera Guia de Producció de la Spain Film Comissió.

Per part seva, el president de la Federació d'Associacions de Productors Audiovisuals Espanyols (FAPAE), Pedro Pérez, va matisar que encara queda «una dura setmana de negociacions» amb les televisions i va assenyalar que, per fi, amb aquesta mesura es tendrà «un mecanisme perquè el cinema espanyol sigui més potent» i va afegir que és un fet del qual les televisions «s'han de convèncer».

El decret estableix que les televisions, igual que ocorre en altres països d'Europa, dediquin un 5% de la seva facturació al cinema europeu. Pérez va dir que, fins avui, Televisió Espanyola «ha estat la més complidora» amb aquest decret que ha passat pel Consell d'Estat.

Amb l'aprovació de l'esmentada norma es preveu que existeixi també un «règim sancionador» per a totes aquelles cadenes que l'incompleixin, com fins ara ha estat passant, va concloure Pérez.

En l'acte la ministra de Cultura va advocar perquè Espanya es converteixi en un gran plató i per fer un esforç de consens i claritat respecte de les produccions nacionals.

Spain Film Comission és l'organització nacional que agrupa les oficines de promoció de rodatges existents a Espanya que tenen com a objectiu atreure productors estrangers perquè rodin a Espanya, emprant així el teixit empresarial i professional del nostre país. Així mateix, treballa en la promoció d'una política de convenis amb les institucions públiques i privades que operen a l'audiovisual per a la millora de les produccions espanyoles.

Entre les múltiples accions destaca la creació d'eines de gestió, com la guia de producció espanyola així com els serveis propis de les empreses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris