algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern no intervindrà al litigi de la Fundació Bartomeu March

L'Executiu respectarà els resultats del procés judicial en marxa


El Govern de les Illes Balears no intervendrà en el conflicte que mantenen Manuel March Cencillo i la seva germana Marita pel control de la Fundació que du el nom del seu pare, Bartomeu March Servera.

La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, assegurà ahir que la tasca de protectorat del Govern «no consisteix a intervenir en una controvèrsia privada a favor d'una de les parts» i que l'Executiu es limitarà a complir amb les funcions establertes en la Llei de Fundacions.

Estaràs també va assegurar que el contenciós haurà de ser solucionat per via judicial, malgrat que tant Basilio Baltasar (que encara es considera director de la Fundació) com els missers de Marita March hagin demanat a l'Executiu la seva intervenció.

Respecte
En un comunicat emès per la Conselleria de Presidència i Esports, s'assegura que «en relació a la Fundació Bartomeu March Servera, el Govern de les Illes Balears vol reiterar el seu més escrupolós respecte al litigi judicial entre els membres del patronat de la Fundació».

Així mateix, el Govern reitera que els serveis de la Direcció General de Relacions Europees i Entitats Jurídiques de la Conselleria de Presidència i Esports continuen analitzant la documentació relativa a la Fundació Bartomeu March Servera presentada dijous i divendres passat amb la finalitat de complir estrictament amb la llei de fundacions i emetre el dictamen corresponent en exercici de les funcions que corresponen al Govern en qualitat de protectorat d'aquesta fundació.

La vicepresidenta Estaràs, així mateix, va explicar que «els conflictes en el si d'una fundació han de ser resolts en el si d'aquesta mateixa o a través de la via judicial», i que en cap cas no és feina del Govern dirimir entre qüestions que es troben subjudice.

Fonts de l'entorn de Marita March varen explicar a Diari de Balears que «és el moment que el Govern intenti posar ordre sobre el tema. Nosaltres no ens hi oposam sempre que estigui condicionada a una auditoria econòmica realitzada per una empresa externa que contempli la totalitat de comptes dels exercicis 2001, 2002 i 2003». Aquesta intervenció va ser sol·licitar per aquesta part de la família March fa uns set mesos, «tot i que som perfectament conscients que el Govern té dificultats per actuar de forma directa en base a la llei de fundacions. El Govern, si ha d'actuar, ho ha de fer com a àrbitre».

Així mateix, la representació legal de Marita March ha remès un escrit a la consellera de Presidència en relació al quadre La Condesa de Benavente, de Francisco de Goya. De forma textual s'afirma que «no és intenció de la senyora March Cencillo alterar jurídicament o materialment la situació actual de l'esmentat quadre». També diu que «no s'ha presentat davant el Jutjat de Primera Instància de Madrid cap escrit en nom de la Fundació sol·licitant la finalització del procés, la renúncia d'accions i/o el desestiment del judici». El text igualment especifica que «la senyora March Cencillo deplora les interessades manifestacions que reiteradament afirmen que el quadre esmentat està en greu perill».

Per la seva banda, Basilio Baltasar féu ahir una roda de premsa en la qual també demanà la intervenció del Govern. Explicà que «el problema neix quan alguns dels patrons no aprovaren en la sessió de desembre del 2003 el catàleg de béns de la Fundació en el qual s'incloïen el quadre de Goya i el tríptic de Biniforani» i que la seva intenció «sempre ha estat defensar el patrimoni de la fundació que m'encarregaren gestionar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris