algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

L'excés amb el sol i les infeccions intestinals, els problemes de l'estiu

Les temperatures podrien davallar fins a vuit graus en tot l'Estat

Gairebé la meitat dels incidents de l'estiu relacionats amb la salut correspon tant a lesions causades per l'excés de sol i de calor, amb un 27%, com a infeccions gastrointestinals, un 22% per cent, informà ahir en una nota el departament mèdic d'Europea, agència d'assegurances de viatge.

El període estival és un temps de risc, atès el canvi d'hàbits que es produeixen tant en l'aspecte mental com físic. L'«anhelat descans» produeix variacions en la manera de viure que, si no es vigilen, poden tenir conseqüències imprevisibles, segons adverteix el comunicat.

Altres incidents relacionats amb la salut són les infeccions d'oïda i les respiratòries amb un 16%, lesions traumàtiques amb un 14% i picades amb un 11%, entre altres.

La recomanació per prevenir els problemes d'aquest període de l'any és, segons Héctor González, cap del departament mèdic d'Europea, preparar-se des del punt de vista físic i també mental per al canvi de costums.

L'exercici físic, no excedir-se en l'exposició al sol, la precaució a l'hora dels àpats i sobretot d'alcohol, són algunes de les claus per evitar alguns dels problemes típics de les vacacions.

D'altra banda, les temperatures començaran a davallar de manera significativa a partir d'aquesta nit en tota la Península i s'espera que fins dijous baixin entre 8 i 10 graus, afirmà el cap de l'àrea de predicció de l'Institut Nacional de Meteorologia -INM-, Àngel Rivera.

L'entrada de dues pertorbacions procedents del nord-oest de l'Atlàntic ahir a la nit provocarà una primera baixada als termòmetres entre avui i demà i una altre entre dimecres i dijous.

A més, provocarà una situació de tempestes fortes o molt fortes avui i demà, una situació que afectà sobretot Aragó, Navarra i la Rioja.

Aquestes tempestes, que aniran acompanyades de calabruix i de vent, també s'estendran aquests pròxims dies al nord-est de Castella-la Manxa (zona de Guadalajara), la Comunitat de Madrid, les comunitats del Cantàbric i el nord de la província de Castelló.

Segons Rivera, a partir de demà també es preveu que nevi en cotes de 2.000 metres d'altitud a la serralada cantàbrica.

Tanmateix, divendres s'espera que les temperatures tornin a pujar fins a valors propis de l'estiu, però no tan alts com els registrats durant les darreres jornades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris