nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Blair rep milenars de cartes dels metges de Gran Bretanya perquè prohibeixi el tabac en el treball

L'associació mèdica britànica entregà ahir al primer ministre, Tony Blair, cartes redactades per més de 4.500 metges del Regne Unit com a part d'una campanya per prohibir el consum del tabac en els llocs de feina.

Les missives arribaren a la residència oficial del número 10 de Downing Street en un paquet gegant de cigarretes i amb una etiqueta que deia: «consumir tabac de forma passiva mata. Els llocs de feina on no es fuma salven vides».

Els metges Peter Maguire i Sam Everington, en representació de la BMA, entregaren l'enorme capsa, que conté milenars de testimonis escrits pels doctors sobre els casos de malalts no fumadors afectats pel consum passiu de cigarretes.

Campanya
Aquesta mesura forma part d'una campanya per aconseguir que el Govern facin el possible per prohibir el tabac en els llocs de feina, després d'investigacions d'especialistes sobre el perill per a la salut d'estar en un ambient on es fuma.

En arribar a Downing Street, Maguire va dir ahir que més de mil persones a l'any moren al Regne Unit com a resultat directe de fumar de forma passiva en el lloc de feina.

«Informes recents mostren que un no fumador que treballa en un pub ple de fum té 36 vegades més possibilitats de morir de càncer de pulmó que un polític no fumador o un metge», va assenyalar Maguire, qui va considerar que es tracta d'un dret bàsic de salut el poder treballar en un lloc lliure de tabac.

Estudis publicats recentment a la plana d'internet de la revista mèdica British Medical Journa indiquen que és major del que es pensa el risc de patir malalties cardíaques per respirar fum.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris