algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Sinto Bestard torna de l'Antàrtida

El navegant invident completa la gesta d'anar en veler fins a la fi del món als setanta-tres anys


Eren les 19.30 hores quan l'Snooty Fox va arribar al Club Nàutic de Palma. Després de nou mesos navegant, l'armador mallorquí Sinto Bestard i la seva tripulació posaren peu a l'Illa. Tot just baixar, foren acollits pels seus familiars més propers. Era la tornada a casa, una tornada que ha significat un èxit: Sinto Bestard s'ha convertit en el primer invident que arriba a l'Antàrtida. Un repte del qual se sent «molt orgullós».

«Estam molt contents d'haver visitat l'Antàrtida, tot el que n'hem vist ha estat preciós», va dir Bestard. Després de recórrer 18.000 milles de distància, l'armador es va mostrar «meravellat» per tot allò viscut. «Hem pogut sentir moltes coses, descobrir altres formes i altres nivells de vida». Allà, els seus habitants «viuen en contacte permanent amb la naturalesa, la mateixa que fa milers i milers d'anys».

El navegant ha estat acompanyat per Rafel Bestard, Jesús Renedo, Sònia Moragues, José Valdés i Eduardo Moreno. L'Snooty Fox, amb més de 100.000 milles nàutiques realitzades, ha creuat deu vegades l'Atlàntic i ha completat una volta al món amb Sinto Bestard que, als seus 73 anys, continua estimant la mar amb passió.

L'aventura de Bestard va començar l'octubre passat. Gibraltar, les Canàries, Cabo Verde, les Malvines, el cap d'Hornos i l'Antàrtida foren les seves principals aturades. Durant la seva tornada ha visitat l'Argentina, el Brasil, Veneçuela, el Carib, les Açores i Gibraltar. Hem tingut una bona tornada, sense incidents. N'hem haguda de alguna de cenyida però, en general, el retorn ha estat bastant ràpida».

L'armador va voler llevar importància a la seva gesta. «No he estat el primer a obrir el camí per a altres persones amb la meva discapacitat. Només volia demostrar que a Mallorca hi ha una persona amb un handicap que ha estat capaç d'anar fins a l'Antàrtida». La principal intenció de Bestard ha consistit a «animar les persones amb un handicap a embarcar-se en aventures que, a simple vista, són impossibles per a ells». A la resta, ens anima a visitar la zona, «d'una bellesa extrema que pot sentir-se tot i no poder veure-la».

Sinto Bestard confessà, en la seva arribada, que li agradaria tornar a l'Antàrtida. «D'aquest viatge en conserv experiències úniques però, per completar-lo, necessitaria molt més temps i tornar-hi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris