nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

El Crist de la Sang torna a brillar per a tots els necessitats

El bisbe Jesús Murgui va oficiar l'homilia de la festa de la Sang

El Crist de la Sang va tornar a presidir un dels cultes més arrelats de Mallorca, després d'un any d'obligat parèntesi des que el 18 de desembre de 2002 un pertorbat mental destrossàs la seva imatge. El bisbe Jesús Murgui, com ho va fer Teodor Úbeda, va presidir l'homilia de la Sang, devoció a la misericòrdia, homenatge als marginats de la nostra societat. Sang a la que s'encomanaven els condemnats a mort, molts d'ells enterrats a l'Anunciació, tal com va relatar l'antic prior de l'església, l'historiador i floclorista, Toni Gili.

Ahir van tornar a somriure els «prohoms», antics confrares, i els «sobreposats», portadors del Sant Crist. Com va dir el bisbe: «Hi ha dues proves de tan viva com està la tradició del Crist de la Sang. La commoció per la seva destrucció i la quantitat de gent que la va acompanyar en la processó del Dijous Sant. Jo ho vaig veure des de Cort i, de veritat, em va impressionar».

El prior Jaume Rovira va reconèixer que en aquest temps hem rebut cridades de tota Espanya i sabem quanta gent de la Península ve a venerar la imatge durant el triduo en honor al Crist de la Sang».

Nombroses autoritats van acompanyar la cerimònia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris