algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

La VIII Fireta de Llibres i Tebeos Vells omplí els jardins de la Misericòrdia

Una gernació d'entusiastes del còmic recercaren amb il·lusió entre el material dels aparadors

Recercar entre el passat per trobar un exemplar únic i cercat des de fa temps. Els nombrosos ciutadans que ahir es van apropar fins als jardins de la Misericòrdia van gaudir remenant entre les 54 paredetes de la VIII Fireta de Llibres i Còmics Vells. Tot i la calor que començà a fer-se feixuga durant el migdia, els més matiners aprofitaren per recercar entre els grans calaixos i aparadors, uns tan sols pel simple plaer d'anar mirant, altres cercant les joies literàries antigues que els il·luminaren la imaginació quan eren petits. Alguns hi havien anat per simple curiositat. D'altres, tanmateix, van acudir amb un objectiu clar: trobar un dels primers exemplars del «TBO» o de «El capitan Trueno». Alguns van aconseguir la seva meta, mentre que d'altres van haver d'anar-se a casa sense el que havien anat a buscar però contents després d'haver invertit tot el matí a tafanejar entre llibres i còmics amb alguns lustres a sobre.

La curiositat és un dels elements clau d'aquesta cita estiuenca. Sense ella, és impossible trobar aquest detall que fa únic un exemplar. Els més petits, per la seva part, també van poder gaudir de l'esdeveniment i, de passada, es van deixar seduir pel plaer de la lectura. Uns descobriments que els van transportar a altres mons, llunyans com la ciència ficció de Bola de Drac, o d'altres més mediterranis com els de Corto Maltés.

La música i la poesia també van ser presents. Les Llunàtiques van realitzar un espectacle poètic-musical, i Rafel Aguiló va delectar els presents amb un petit, però entretingut, concert de jazz.

Una de les activitats més concorregudes i d'èxit en un matí de lletres, dibuixos i música ambiental fou el taller de caricatures que en aquesta ocasió dugué a terme el dibuixant Bibi, col·laborador diari de Diari de Balears.

Per altra banda, la fira va voler posar la cirereta solidària i cultural a aquesta vuitena Fireta. Diverses institucions destinaran part dels beneficis de les vendes a l'associació Escola de Pau, amb preus des de 50 cèntims per incitar les compres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris