muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

El film «Un invierno en Mallorca» es recupera al bicentenari de Sand

La còpia de la cinta quedarà dipositada a l'Arxiu del So i de la Imatge


Aurore Dupin va tardar molts d'anys a descobrir que havia nascut el primer de juliol del 1804. Ella sempre va creure que havia estat el dia 5 i el seu aniversari el celebrava aquest dia. Sigui com sigui, de l'escriptora George Sand es compleixen dos-cents anys del seu naixement i Mallorca, on va passar un dels hiverns més famosos de la història de la literatura entre el 1838 i el 1839.

Per això mateix, l'Illa no pot restar aliena a aquesta celebració. El Consell de Mallorca juntament amb el museu de la Cartoixa han muntat un programa que abasta des de les exposicions d'art fins a un sopar amb receptes tradicionals de la casa de Sand a Nohant, passant per una marató musical en la qual participaran només dones.

Rosa Capllonch, presidenta de l'associació del Festival Chopin, va explicar que «Mallorca no es podia substreure a les celebracions d'aquest esdeveniment». El resultat més important de la celebració serà la recuperació del film «Un invierno en Mallorca» de Jaime Camino. Aquest film va ser realitzar el 1969 i en ell Lucia Bosé lluïa en tota la seva esplendor encarnant la literata francesa. D'aquesta pel·lícula només en resta una còpia en negatiu a Barcelona, a partir de la qual s'ha positivitat la cinta. Aquesta es guardarà a l'Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca i estarà a disposició de tots els mallorquins.

Aquest fet va ser molt destacat per la consellera insular de Cultura, Dolça Mulet, que aprofità l'avinentesa per presentar els actes a Illa de Llibres. La projecció del film serà el primer acte d'aquest bicentenari de Sand, el diumenge 11 de juliol a la plaça de la Cartoixa de Valldemossa. Capllonch també li va treure a Mulet el compromís d'estudiar la possibilitat de crear en català una biblioteca dedicada a George Sand vessant al català alguns dels títols més significatius de Dupin. Es dóna la casualitat que en la nostra llengua només es pot llegir «Un hivern a Mallorca» i «L'estany del diable». Però ni la correspondència ni Histoire de ma vie no han estat traduïdes al català. Per ventura el Consell serà l'entitat que tengui aquest privilegi.

Mentre aquestes traduccions arriben l'art serà el gran protagonista del festival. Començant pel cartell, que reprodueix una obra de Guinovart i continuant amb una exposició on artistes com Jim Bird, Gardy-Artigas, Sapere, Ràfols-Casamada i així fins arribar a quaranta noms, modifiquen una postal que retrata l'artista. Per molts anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris