muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

El Teatre del Mar comença amb «Macbeth» una col·lecció de texts

El segon títol, «Històries», sortirà en breu editat per Documenta

J.N.Palma.
La Fundació Teatre del Mar presentà ahir un volum amb l'adapatació del Shakespeare Macbeth realitzada per Pere Fullana i duita a escena per Iguana Teatre. Amb aquest títol, la fundació enceta la Col·lecció Teatre del Mar. Una iniciativa que pretén publicar cada any dos volums d'obres teatrals que s'hagin representat a l'esmentat teatre i la seva producció se vinculi amb el centre.

El vicepresident de la Fundació, Jaume Marcè, explicà que l'aposta és «una línia artística de teatre arriscat i modern que contempli les obres més des del punt de vista de l'espectacle com a fenomen viu i immediat, que del literari». El segon títol de la col·lecció, que veurà la llum en breu, serà la producció del Principal dirigida per Joan Carles Bellviure, Històries.

Macbeth surt editat per Documenta Balear amb una primera tirada de 1.500 exemplars. A més dels circuits habituals, se podrà trobar a l'Espai Mallorca, així com a les fires de teatre a les quals el Govern participi. L'inici d'aquesta col·lecció, prevista des que es constituí la Fundació, ha estat possible gràcies al suport del Govern, del Consell i a l'Ajuntament de Palma. És de destacar que el volum no només recull el text de l'adaptació, sinó que s'acompanya d'un seguit d'imatges del muntatge, així com crítiques de l'espectacle, la fitxa artística, les principals representacions que d'ell s'han fet, gires...

La Fundació decidí començar la col·lecció per Macbeth, estrenat l'octubre de 2002, en tractar-se d'un «espectacle recent que els espectadors encara tenen molt present», digué Marcè. De fet, Iguana Teatre encara l'oferta i té previstes diverses representacions per Catalunya i Extremadura.

En el decurs de la presentació, la directora general de Cultura, Catalina Sureda, apuntà la importància d'aquest volum com a eina pedagògica per a instituts i escoles de teatre. Aspecte que fou recollit per Marcè. El vicepresident de la Fundació destacà la manca de texts amb què es troben els docents de teatre perquè els seus alumnes puguin representar-los i especificà que aquest llibre pot ser servir de manual, almanco per representar algunes escenes. Tot i així, no està previst que aquesta col·lecció se distribueixi pels centres escolars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris