algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

La família March Cencillo manté el conflicte pel control de la Fundació

Els fills del financer baraten acusacions en un vaivé de comunicats

M.D./J.N./P.G.Palma.
La família March Cencillo manté l'enfrontament pel control de la Fundació Bartomeu March Servera. Manuel i Marita March, fills del fundador de la institució, han decidit defensar cada un la seva posició fins al final iniciant un intercanvi d'acusacions en el qual els dos bàndols clamen pel seu dret d'ocupar la presidència del patronat.

Mentre que Manuel March assegura en un comunicat que ahir al matí «s'ha sol·licitat que la Fundació es posi cautelarment sota la custòdia del Govern balear degut al gravíssim perill en què es troben importantíssims béns del patrimoni mallorquí», el sector majoritari que lidera Marita March explica que «el febrer del 2004 ja es va sol·licitar al Protectorat la seva intervenció per posar fi a les irregularitats imputables als llavors president i director», en al·lusió a Manuel March i Basilio Baltasar. A més, aquest bàndol qüestiona l'actitud de l'altre en «situar el conflicte de la seva destitució als mitjans de comunicació».

Els béns objecte d'aquest enfrontament són el quadre de Goya Duquesa de Osuna, la Condesa de Benavente i eTríptic de Biniforani. Manuel March i Baltasar defensen que la pintura de Goya pertany a la Fundació, mentre que Marita March afirma que «li fou adjudicada a través d'escriptura pública de partició d'herència» del seu pare. Pel que fa al tríptic medieval, l'hereva de Bartomeu March justifica que «va subscriure el 2000 el contrat de permuta del mateix per béns que obren en poder de la Fundació».

En un altre punt de la disputa, Manuel March Cencillo ha donat l'ordre de dur a tràmit davant els jutges «la invalidació de la reunió» del patronat de la Fundació a la qual s'aprovà la seva destitució com a president i el relleu de Basilio Baltasar com a director. El comunicat de l'altra part contesta que «Baltasar, conscient de la pèrdua de confiança de quatre de sis membres del patronat, ha d'abandonar d'immediat les instal·lacions de la Fundació i entregar les pertinences, documents i altres béns que estiguin en el seu poder, havent-li estat requerit notarialment a l'efecte». Manuel March i Baltasar assenyalen que «continuaran als seus càrrecs vetlant pel patrimoni fundacional».

El comunicat que representa Marita March continua en to acusatori en assegurar que «s'acordà nomenar una companyia auditora per revisar els comptes del 2001 al 2003», ja que la Fundació «no ha aprovat els seus comptes i balanços des de l'exercici del 2001». No menys recriminatòria és la declaració de Manuel March, que afirma que «l'únic objectiu de l'encontre del patronat irregularment reunit és retirar la demanda interposada per la Fundació contra Marita per reclamar el Goya».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris