cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

En veler entre tempestes, pirates i taurons

Antonio Estarellas escriu la volta al món que va realitzar amb el seu pare a bord del «Sirah»


Deixar-ho tot per fer la volta al món. Segurament per a molts de vostès seria un somni. Però de vegades els somnis estan per complir-se. I això és el que varen fer Xisco Estarellas i Antoni Estarellas. El seu mitjà de transport fou un veler anomenat Sirah i la mar i el vent el combustible. El resultat d'aquesta aventura és el llibre Tormentas, piratas y tiburones, escrit per Antoni Estarellas, i que ahir se va presentar en el museu de l'Esport.

El periodista Miquel Vidal, que ha escrit el pròleg del volum, va explicar que «aquest llibre conta una aventura molt important per a la vela de Mallorca, que ha donat tretze campions del món. En Xisco Estarellas és un dels pocs mallorquins que han fet la volta al món a vela i ara el seu fill ens llega un llibre espectacular, d'una llegenda dins el món de la vela».

Antoni Estarellas, autor del volum, va explicar que «aquest concert és producte d'una il·lusió i del repte per la mar. Des de petit he conegut la mar des de la coberta d'un petit veler i volia donar a conèixer una experiència com aquesta».

Però el gran protagonista de l'acte va ser Xisco Estarellas. «Jo tenc una gran afició a la mar que va néixer el dia que em batiaren i em tiraren aigua pel cap. Quan un home vol fer la volta al món ho ha de tenir molt bé amb ca seva o molt malament i el primer enemic d'aquest somni és un mateix, que sempre se cerca emperons».

La consellera Dolça Mulet va explicar que «aquest llibre mostra la passió per la mar dels homes de Mallorca i és una sort que el seu autor ens hagi transmès aquesta passió tan extraordinària».

La singladura dels dos mallorquins, que varen acompanyar en alguns trajectes Miquel Estarellas Jover i Jerónima Jover Barceló, es va iniciar el 1998 quan e Sirah va emproar des del Nàutic de Palma de cap al Port d'Andratx. Des d'aquí el rumb els va menar a Gibraltar, Canàries, Cabo Verde, les Petites Antilles, les Aves de Sotavento, el canal de Panamà, les illes Galàpagos, les illes Marqueses, les illes Cook, les illes Fidji, l'estret de Torres, Austràlia, Timor, Bali, Singapur, illes Maldivas, Aden, Port Said, Xipre, Rodes, Santorini, Atenes, Mesina, Palermo, Còrsega, Maó i Palma. Una ruta llarga i carregada de plaers. Una volta al món.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris