algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Els gais i lesbianes balears veuen amb optimisme la resolució del Congrés

Matisen que legalitzar el matrimoni i l'adopció és fonamental pel seu avanç social

P.G./AGÈNCIES.Palma.
Les associacions que representen el col·lectiu de gais i lesbianes de Balears expressaren ahir la seva satisfacció davant el vistiplau unànime que els grups del Congrés dels Diputats donaren a la tramitació d'una llei de parelles de fet i l'aprovació -en aquesta ocasió amb l'oposició del PP-, que la nova proposta modifiqui la legislació civil de l'Estat per permetre el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

De fet, la tramitació única d'una llei de parelles no suposaria un avanç per a la comunitat autònoma balear si en la seva redacció no reconeix el dret al matrimoni i/o el dret a l'adopció. La Llei de parelles de fet que regula aquestes unions a les Illes és una de les més avançades de l'Estat.

Però el debat que es prolongà al Congrés dimarts acabà amb l'aprovació d'una proposta que suposa una passa més en donar protecció juridídica a les parelles del mateix sexe permetent el seu matrimoni. A més, el desig expressat pel govern és aconseguir la plena equiparació als matrimonis heterosexuals contemplant també l'adopció per part de parelles homosexuals.

El ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, va coincidir ahir amb les associacions de gais i lesbianes, amb les quals va mantenir ahir una reunió en destacar que les reformes del Govern eliminen les desigualtats i discriminacions que afectaven aquests col·lectius.

López Aguilar fixà ahir amb les associacions una agenda dels assumptes: la modificació del Codi Civil per regular el matrimoni de manera no discriminatòia, la llei de parelles de fet, canvis per agilitar la disolució matrimonial i la llei d'identitat sexual.

El ministre es va comprometre a iniciar les quatre reformes a partir del setembre i aclarí que la seva entrada en vigor podria ser a principis del 2005. Des del Grup de Gais Cristians «feim una valoració molt positiva, especialment del canvi d'orientació del PP ara que no està al govern». Toni Esteva, portaveu del grup opinava així sobre el suport històric que el partit liderat per Mariano Rajoy ha donat per tramitar una llei de parelles de l'Estat «sempre que aquesta no inclogui l'adopció», matisà Esteva. Tanmateix «hem de valorar molt positivament aquest canvi d'actitud perquè una llei de parelles de fet consensuada per tots els partits farà que la seva tramitació sigui molt més àgil». Per la seva banda, la presidenta de Ben Amics, Emilia Suárez, es mostrà més reticent a l'hora de valorar la notícia que fa referència a «la principal reivindicació del col·lectiu homosexual», xifrat en el 10% de la població.

Maria Luisa Ardila, presidenta de l'Associació de Dones de Balears, Arcoiris, també valorà positivament la resolució del Congrés, encara que posà l'accent en la importància de reconèixer també «el dret a l'adopció», l'altra gran reivindicació del col·lectiu de gais i lesbianes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris