algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

El pont i el fosat de la Porta Roja de la muralla d'Alcúdia quedaran a la vista

L'Ajuntament ja ha redactat un projecte i està previst que passat l'estiu puguin començar les obres

101372

L'existència del pont va ser confirmada el passat 10 de maig.

El tercer pont d'accés al nucli antic d'Alcúdia a través de la muralla, trobat fa poc a través d'unes prospeccions arqueològiques i que es localitza a l'altura de l'anomenada Porta Roja, quedarà finalment al descobert. L'Ajuntament d'Alcúdia ha redactat un projecte per descobrir i consolidar el pont i il·luminar i enjardinar la zona. El projecte preveu a més l'excavació del fosat en aquest mateix tram des de la Porta Roja fins al carrer de sa Roca, fet que donarà una gran presència a la muralla, segons han avançat els experts.

El contingut del projecte, valorat en aproximadament uns 120 mil euros (uns vint milions de les antigues pessetes), va ser debatut dimarts per la ponència tècnica de la Comissió insular de Patrimoni del Consell de Mallorca. L'Ajuntament negocia ara amb el Consell el finançament d'aquesta intervenció, que podria començar-se tot just després de l'estiu.

El tercer pont de les muralles d'Alcúdia, ocult davall l'asfalt de la Porta Roja, va ser trobat el passat dia 10 de maig, en confirmar-se mitjançant unes prospeccions arqueològiques les sospites d'un equip d'arquitectes d'Alcúdia encapçalats per Glòria Druguet.

El pont, que a excepció de l'aparició d'un crui presenta un excel·lent estat de conservació, té dos ulls, data probablement de la primera meitat del segle XIX i està considerat d'una gran importàcia històrica. L'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria el descrivia a la perfecció en el seu Die Balearen. De fet, fou aquest llibre i el seu relat allò que provocà que els arquitectes d'Alcúdia qüestionassin què fer amb aquesta troballa, una resta que no es veia des de feia més d'un centenar d'anys.

L'Ajuntament, aprofitant les obres d'adaptació per a vianants del camí de Ronda en aquest tram, va ordenar la prospecció arqueològica, que va servir finalment per confirmar l'existència del pont, que va tornar a cobrir-se, temporalment, per evitar possibles accidents o espolis. Si la ponència política de la Comissió insular de Patrimoni dóna ara el seu vistiplau a aquest projecte i s'aconsegueix un acord de finançament, les obres podrien començar després de l'estiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris