algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El consum de tabac als centres de feina es prohibirà abans del 2006

La ministra Salgado no descarta estendre la restricció als llocs públics

La ministra de Sanitat, Elena Salgado, anuncià ahir a Luxemburg que el seu departament firmarà un pacte amb sindicals i amb empresaris perquè de manera gradual es limiti el consum de tabac als llocs de feina i per aconseguir que, abans del 2006, la prohibició hagi arribat a tots els centres laborals. Així ho manifestà en la seva entrada al Consell de Ministres de Sanitat de la UE, que en les conclusions de la sessió d'ahir va demanar el «control del tabac i els entorns sense fum» per lluitar contra les malalties coronàries.

«La lluita contra el tabaquisme ha de ser una lluita enèrgica», afirmà la ministra. I afegí que en aquests moments s'«estan revitalitzant» les converses amb els agents socials. Si les negociacions donen fruit, el Ministeri confia que el mes d'octubre ja s'haurà arribat a un acord i s'hauran realitzat «les mínimes inversions necessàries» perquè els espais destinats als fumadors en els llocs de feina «quedin efectivament separats de la resta i no contaminin l'aire respirat per les persones que no desitgen fumar», explicà.

Salgado, que volgué concretar si el Govern apujarà també els imposts especials sobre el tabac, no va descartar que en el futur la prohibició de fumar s'estengui a tots els llocs públics, inclosos bars i restaurants. Tot i així, insistí que la prioritat de l'Executiu és ara prohibir l'hàbit als centres laborals. «Ens pareix que és per on s'ha de començar, entre altres raons, perquè un no pot abandonar el seu lloc de treball», mentre que en un espai de lleure «un hi té una mínima llibertat de moviment».

D'altra banda, els ministres de Sanitat dels 25 estats membreaprovaren unes conclusions sobre «promoció de la salut cardiovascular» en les qual demanen que es revisin les seves estratègies de salut pública estatals per reduir la incidència de les malalties esmentades. Els ministres coincideixen que «es requereix una acció ràpida» i assenyalen com a principals factors de risc el consum del tabac, l'augment de la tensió arterial i dels nivells de colesterol, la pujada de la tensió arterial, l'increment de l'obesitat, la diabetis, l'abús de l'alcohol i l'estrès.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris