algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

«La sorpresa del roscón» du el teatre balear a Sitges de la mà d'Assun Planas i Rafel Lladó

El monòleg es basa en un escrit d'Elvira Lindo

C.DOMÈNEC.Barcelona.
L'actriu mallorquina Assun Planas interpreta en la 35a edició del Festival de Teatre de Sitges el paper d'una missionera que abandona els seus hàbits i reflexiona entorn la seva vida a La sorpresa del roscón. El muntatge, dirigit per Rafel Lladó, l'única representació mallorquina enguany al festival, es basa en un text d'Elvira Lindo, autora de Manolito Gafotas. L'obra es va representar la matinada de dimecres, al Teatre Retiro de Sitges.

Segons explicà Lladó, l'obra és un monòleg d'uns 40 minuts que «reflecteix, de manera entranyable, la realitat quotidiana amb un retrat positiu, gens amarg, propi del realisme poètic i molt humà». La sorpresa del roscón es va estrenar el gener de 2004 a la Societat General d'Autors i Editors de Madrid, integrada dins del cicle Contes perversos d'hivern. El director va explicar que «allà, ens adonàrem que el text tenia una identitat pròpia i que podia convertir-se en una obra individual».

Assun Planas és l'única intèrpret en escena. L'actriu, amiga de l'escriptora gaditana Elvira Lindo, promogué personalment la seva participació a Sitges contactant amb la directora del festival, Magda Puyo. Amb la col·laboració de la Fundació Teatre Principal de Palma, Consell de Mallorca i Govern balear, La sorpresa del roscón ha arribat a Sitges aixecant certa polèmica pel fet de representar-se en castellà. Segons Assun Planas «no existeix cap voluntat de crear polèmica; és lògic que sigui en castellà perquè es tracta del primer text dramàtic de Lindo».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris