nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Una mostra testimonia la recerca informalista de Jim Bird a la Llonja

L'edifici exhibeix 50 obres concebudes als darrers 18 anys per l'artista

P. GIMÉNEZ.Palma.
«Devuit anys d'enlluernadora acció creadora». D'aquesta manera es definia el conjunt de l'exposició retrospectiva de l'artista Jim Bird que anit, a les 20.00 hores, s'inaugura a la Llonja de Palma. El ressò de la producció del creador britànic es deixarà sentir també a Menorca -els mesos d'agost i septembre- i a Eivissa -els mesos d'octubre i de novembre- amb una exposició que recollirà un selecció de l'obra sobre paper de Bird.

Organitzada pel Govern de les Illes i per la Caixa de Balears Sa Nostra, Jim Bird. Pintures 1987-2004 exhibirà fins dia 15 d'agost a l'espai gòtic un total de 50 pintures de gran format, concebudes pel creador britànic en el període «més destacat de la seva trajectòria».

Acompanyada per l'artista i pels responsables de les institucions implicades en el projecte, Gudi Moragues, comissària de la mostra, explicà que el criteri usat ha estat una decisió compartida amb Bird, que no volia «deixar de pintar ni un sol dia» per dur endavant una exposició que no seria antològica. «'Una antològica no, perquè encara no som mort i em queden moltes coses per dir', m'assegurà». La resposta «em semblà d'un vigor excepcional: un creador del seu potencial, que pensa que no ha arribat el moment de fer una revisió de la seva trajectòria, és extraordinari».

El resultat és una mostra retrospectiva, un recorregut per les obres concebudes en els darrers 18 anys de Bird. Hi són representades des de la seva etapa novaiorquesa fins l'actual a través de «peces essencials que mostren els registres més destacats de la seva producció», assegurà Moragues. Per tant, la mostra testimonia la recerca informalista del pintor, centrada en l'experimentació de les possibilitats expressives de la matèria i del gest. Un conjut d'obres que «em fan recordar que l'evolució ha estat molt caòtica i molt interessant», reconeixia Bird.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris