nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Rafel Lladó és premiat a Tarragona com a millor escenògraf del 2003

El guardó reconeix la seva feina a «El café de la Marina» del TNC

JOANA NICOLAU.Palma.
Rafel Lladó ha estat guardonat a Tarragona com a millor escenògraf del 2003 pel muntatge realitzat a El Café de la Marina de Josep Maria Sagarra, producció estrenada a la sala gran de Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb direcció del també mallorquí Rafel Duran. Lladó, qui ha estat finalista a nivell estatal pels premis Max de teatre per La dama enamorada i Orfeu als inferns, manifestà la seva satisfacció per aquest premi.

Segons digué, «després d'haver estat finalista per altres guardons, pareixia que els premis no eren per a mi i ara, així de sobte, han reconegut la meva feina, el que sempre és una gran satisfacció. A més a més, sovint en molts muntatges l'escenografia sol passar desapercebuda, pareix que és la germana pobre del teatre i és agradable que se la tengui en compte».

El café de la marina està considerada com una obra antològica dintre del teatre català i per a Lladó la sorpresa que s'hagi guardonat la seva escenografia ha estat majúscula doncs, segons digué, plantejà «un muntatge molt més dur i amarg del to amable i idíl·lic que la gent s'esperava, era una mica arriscat».

Per a l'escenògraf el que més valor té d'aquest guardó és que s'ha atorgat a través de votació popular. El guardó el decideixen els espectadors de teatre de Tarragona entre tots els muntatges que es poden veure a la ciutat. La distinció consisteix en una reproducció d'una petita escultura del teatre modernista, obra de Josep Maria Jujol.

LLadó, escenògraf que ha treballat als principals teatres de Catalunya sota la direcció d'alguns dels millors directors d'escena del moment, alterna aquesta feina amb la de director teatral. Conjuntament amb Rafel Lladó, aquests premis han reconegut també com a millor actor Josep Maria Pou, com a millor actriu Emma Vilarasau i Sergi Belbel com a millor director. El millor muntatge de l'any passat fou L'habitació del nen de Benet i Jornet amb Sergi Belbel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris