algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Mallorca recupera el gènere de la lírica en una sèrie de vuit concerts

S'interpretaran peces de Chueca, Serrano i Sorozábal, entre d'altres

P.GIMENEZ.Palma.
Una selecció d'El fantasma de l'òpera de Weber o la peça Amor, tú y yo extreta de Concert d'Aranjuez de Chueca són només dues de les peces que integren el repertori seleccionat per elaborar el programa de «Gales Líriques a Mallorca», amb el qual la Fundació Teatre Principal de Palma recupera aquest gènere musical per a Mallorca.

I és que el projecte pilot que posa ara en marxa el Consell de Mallorca ha programat un total de vuit concerts, que, durant els mesos de juny al setembre, donaran a conèixer «una important diversitat del repertori líric» i faran «gaudir el públic de l'Illa de les àries instrumentals més conegudes».

Així ho anuncià el director del programa, Rafael Nadal, que presentà la sèrie «d'audicions» que s'encetaran el dia 6 de juny a l'Auditori del Conservatori de les Illes, per dur amb posterioritat el mateix repertori a Manacor, Campos, Banyalbufar, Artà, Costitx, Pollença i Alaró.

Acompanyat pel director gerent de la Fundació Teatre Principal, Gabriel Coll; i la consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Dolça Mulet, Nadal explicà que el programa serà interpretat per orquestra i solistes. En aquest punt, el director destacà el fet d'haver creat una nova formació orquestral, integrada per aproximadament 50 músics residents a Mallorca, que, sota la seva direcció, serà l'encarregada de posar música a les interpretacions del tenor Pedro Granados i la mezzosoprano Sylvia Corbacho.

Precisament, pel que fa al repertori seleccionat -el mateix per als vuit concerts-, a cada una de les gales previstes s'interpretaran peces de Jacinto Guerrero, A. Pastor, Weber, Joaquín Rodrigo, Serrano, Pablo Sorozábal, Soutullo i Vert, Chueca i Nadal. Un repertori «molt divers», que, segons Nadal, permetrà donar a conèixer aquest gènere a partir de temes populars com Agua, azucarillos y aguardiente, de Chueca, i àries universals com El fantasma de l'òpera de Weber, al costat d'altres peces «menys populars però de gran qualitat».

Sylvia Corbacho, que ha participat en l'elecció del repertori dels concerts, augurà que «els concerts agrandaran a tothom», perquè estan pensats com «una forma de difondre aquest patrimoni universal de la música».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris