nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Manacor es vesteix d'humor negre i satíric amb «Teatre sense animals»

Dues funcions acosten al públic l'exitosa peça de Jean-Michel Ribes

L'escena del Teatre de Manacor presentarà avui l'obra Teatre sense animals, de l'escriptor francès Jean-Michel Ribes i dirigida en l'adaptació al català per Sergi Belbel. Aquesta peça va rebre a França tres premis Molière el 2002, els corresponents a millor obra còmica, millor autor i millor actriu.

El muntatge, que es representarà avui i demà a les 21.00 hores, és un retrat impecable de les relacions humanes en l'inici del tercer mil·lenni, ple de referències als aspectes més quotidians de la vida erràtica i estressant. A més, es tracta d'una reflexió sobre els vessants més tèrbols i imprevisibles de l'ànima humana.

Aquest espectacle consta de vuit faules impregandes d'humor hilarant que, gràcies a la interpretació magnífica de Francesc Albiol, Mercè Arànega, Jordi Boixaderas, Àngel Llàcer i Marta Mar, du l'espectador cap a un final en el qual, a través de dues hores de diversió, s'arriba a un bell cant de la vida.

Com explicava ahir l'autor, «m'encanten les guspires dels curtcircuits, els edificis que s'esfondren, la gent que ensopega o que surt volant, en una paraula: els ensurts». Aquesta és una obra en la qual es mostra que «el món no és absolutament previsible i que existeixen alguns racons on la realitat encara no ens ha pegat amb la porta pel nas».

Segons Sergi Belbel, «Jean-Michel Ribes és un autor poc conegut als nostres escenaris, però de provada trajectòria als principals teatres francesos, i ens proposa, a través d'un humor càustic, sorneguer i mordaç, vuit obres curtes sobre l'alienació, l'amor i el desamor, l'estrès, la solitud i la desesperança del nostre mon contemporani».

L'obra de Ribes, que fundà la seva primera companyia el 1966, als 22 anys, es mou sempre entre l'humor negre, la sàtira i la ironia, amg grans dosis de bogeria, «segurament herència del teatre de l'absurd. Les vuit petites composicions que integren la peça de Jean-Michel Ribes saben provocar la rialla intel·ligent de l'espectador, alhora que li ofereixen un mirall impúdic, no tan deformat com pot semblar a primera vista, de les seves pròpies misèries», explica Sergi Belbel.

Des del novembre del 2001, Jean-Michel Ribes dirigeix el Théâtre du Rond-Point de París, en el qual ha definit una nova línia escènica, d'allò més original i actual. Ribes defineix així la filosofia de la seva programació: «Els autors d'avui, que representen el món i el seu món, que descriuen i inventen l'avui. El ventall és ampli, però les eleccions són molt precises: la línia és anar cap a la sorpresa, la insolència, allò desconegut. Vull que la gent surti del teatre dient: mai abans no havia vist això».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris