nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Art a la Seu no sap quan estarà instal·lat el mural de Barceló a la capella de sant Pere

El contracte obligava a tenir-lo enllestit per desembre, però encara falten peces

59060

Barceló, amb alguns dels patrons de la Fundació Art a la Seu en la presentació del projecte.

JOANA NICOLAU.Palma.
La Fundació Art a la Seu no sap quan estarà col·locat del tot el mural ceràmic realitzat per Miquel Barceló per a la capella de sant Pere. Ahir, el delegat diocesà de Patrimoni i portaveu de l'entitat, Pere J. Llabrés, explicà que a hores d'ara encara falta per arribar «una remesa amb ornaments per cobrir la franja més elevada del lateral esquerre, la paret que té com a referència els peixos i la mar». Aquestes peces està previst que «siguin a Palma en breu».

Aquest retard contradiu el contracte signat l'agost del 2002 per l'artista felanitxer i el seu representant, Bruno Bischofberger, que es comprometeren a «tenir llest» el mural abans del passat dia 31 de desembre. El retard de l'entrega està motivat, segons les mateixes fonts, per la laboriositat del projecte, i es descarta qualsevol altre impediment.

La instal·lació de les peces de La multiplicació miraculosa dels pans i els peixos segueix el seu curs. La paret esquerra, a excepció de les peces que encara no són a Palma, estaria quasi completa; en les altres dues «es va fent feina», digué Llabrés.

D'altra banda, la fundació es reunirà el mes que ve per obrir-se a nous socis i a particulars que hi vulguin prendre part o aportar finançament per poder realitzar la segona fase del projecte: els cinc vitralls de Barceló. Fins que no s'hagi aconseguit el milió d'euros, quantitat prevista inicialment, no se signarà el conveni per dur-la a terme.

Per a la realització del mural ceràmic, la fundació ha aportat el preu contractat per conveni, dos milions i mig d'euros, si bé, pel que ha pogut saber aquest diari, el preu real hauria superat aquesta xifra. Pere Llabrés reconegué que «encara falta una quantitat a pagar», que no concretà, tot i que la fundació no «està preocupada» per aconseguir-la.

Pel que fa a la possibilitat que el preu emparaulat d'un milió d'euros per als vitralls pugui ser al final incrementat per part del representant de Barceló, Llabrés assegurà que «la fundació no té intenció de superar aquesta xifra».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris