nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Munar potenciarà el coneixement de la sobrassada «arreu d'Europa»

La presidenta participà en un tast científic per avaluar el producte

J.N./EFE.Palma.
El Consell de Mallorca i el Consell Regulador de la Denominació Específica de la Sobrassada organitzà ahir el primer tast públic d'aquest embotit, a fi d'aprendre a distingir, de manera professional, els dos tipus que ofereix el mercat: l'elaborada amb porc blanc i la del porc negre.

El tast es va realitzar en una sala a l'efecte «normalitzada, primera i única al món». Es tracta d'una sala instal·lada a la seu del consell regulador que és «imprescindible» per a l'avaluació de les característiques sensorials del producte. D'aquesta manera, ahir els participants van poder qualificar els paràmetres que s'analitzen a la fitxa de degustació en les diferents fases: la visual, on es tenen en compte aspectes com el color i la taca; l'olfactiva, on intervenen elements com la tipicitat i l'olor en la fermentació; i la gustativa.

Al mateix acte, la presidenta Munar i el responsable del Consell Regulador de la Denominació Específica de la Sobrassada, Mateu Castelló, signaren un conveni per donar a conèixer aquest embotit típic mallorquí «a tot el món». Segons la presidenta, «és necessari donar a conèixer un producte amb tanta tradició i tan nostre a nivell europeu. L'Illa també rep un turisme gastronòmic, i menjar s'ha convertit en una cosa més que en una necessitat, és ja un art», manifestà. El conveni farà possible, entre altres coses, l'edició d'un nou llibre de cuina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris