cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

«La vertadera força de La oreja de Van Gogh està en les cançons»

TONI LIMONGI. Palma.
El grup La Oreja de Van Gogh actuarà a l'Hipòdrom de Son Pardo el pròxim 30 d'abril. La banda es va formar en 1996 a San Sebastià. Composta per Amaia, Pablo, Haritz, Àlvaro i Xavi, va despuntar amb els discs Dile al so i El viaje de Copperpot. Ara estan de gira presentant el seu més recent trebalLo que te conté mientras te hacias la dormida. El baixista, Àlvaro Fuentes, assegura que «a Palma tocarem unes dues hores, portarem pantalles i visuals. El repertori estarà basat en el nostre últim treball. Creim que serà un recital molt divertit».

El grup va ser distingit per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música amb el Premi a la Millor Gira de la VIII Edició dels Premis de la Música, que es van lliurar el passat dia 15. Àlvaro es va mostrar més que satisfet: «Som cinc amics, no virtuosos. La nostra força està en la nostra unió i en les cançons, que han anat creixent i madurant dins de nosaltres. Ara ja tenim una mica més d'experiència, després de més de 500 concerts. I això es nota».

L'instrumentista creu que «som conscients del nostre èxit, i en especial, del d'Amaia Montero. Estam units, cada un al seu paper. Potser serà Amaia que hagi de representar aquell paper amb més insistència. Per a ella, anar a cercar el pa al carrer ha deixat de ser una experiència normal». A Son Pardo sonaran els seus hits de sempre, a més dels temes Perdoname i Tu y yo. «Hi haurà una seqüència acústica de quatre cançons. També interpretarem El libro. Potser també cau alguna versió», matisa el baixista.

A meitat d'estiu partiran cap Sud-amèrica: «Allà tenim un èxit sorprenent. També anirem als Estats Units. És impressionant la presència de l'espanyol en aquestes ciutats nord-americanes».

Fuentes és excèptic sobre el futur del suport musical: «Crec que la indústria musical està canviant, sobretot gràcies a internet. Aviat el suport musical cd podria desaparèixer. En el futur, tot encara canviarà més. Sempre queden els directes, però el que és clar és que un bon concert sempre necessitarà de bones cançons».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris