lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

La inauguració del Centre d'Art San Bernat esdevingué tot un èxit

La galeria s'estrena al Secar de la Real amb obres de Cuixart


El Centre d'Art Sant Bernat s'inaugurà ahir al Secar de la Real, a Palma, amb una exposició del pintor català Modest Cuixart i amb un gran èxit d'assistència. La presentació del nou local correspongué a Pere A. Serra, qui dedicà unes paraules d'elogi a l'espai arquitectònic de la galeria, una antiga casa mallorquina restaurada que data del segle XIII.

Serra aprofità l'ocasió per felicitar els propietaris del centre, Encarna Alabao, Vicente Vila i Paquita Carbonell, «per la feina ben feta». I també alabà Cuixart, a qui qualificà com «una de les grans fites de l'art internacional i tot un mestre de la pintura».

Cuixart, per la seva banda, contestà als elogis de Serra afirmant que «jo no som un mestre, sinó un aprenent». El pintor català du seixanta anys de carrera artística i ha estat un dels grans avantguardistes de la pintura espanyola de la segona meitat del segle vint. Amb la col·laboració de Brossa, Ponç, Tàpies i Tharrats, fundà el primer grup avantguardista de la postguerra espanyola, Dau al Set, fet aquest que suposà un intent de rompre amb l'academicisme postbèl·lic i connectar-se amb els moviments artístics predominants a Europa.

Les seves creacions han estat exposades a museus d'arreu del món, entre d'altres el Guggenheim de Nova York, la Tate Gallery de Londres i el Museu d'Art Modern de Tòquio. I la seva obra ha estat reconeguda amb diversos guardons, com la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts, que li entregà el rei d'Espanya l'any 2000, i la Creu de Sant Jordi, guardó que li fou concedit el 1983.

Entre els assistents a la inauguració hi havia els pintors Tomàs Horrach, Cándido Ballester, Maraver, Joan Roca Fuster, José Luis Tudanca i Joan Ramis «Sineu»; l'escultor Toni Capó; els polítics Toni Roig i Rogelio Araújo; la presidenta de la Fundació Barceló, Margalida Barceló; i el capità de la Policia Local de Palma, José Trujillo.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris