nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El llibre més petit del món es ven com a souvenir a un museu i a Mallorca n'hi ha dotzenes

El Consell el presentà a la Misericòrdia com una joia literària de la qual sols n'hi havia dotze al món

MARIANA DÍAZ. Palma.
La sorpresa davant la tinença d'un tresor es va escampar ahir entre alguns lectors d'aquest diari, que telefonaven amb insistència per explicar-nos que ells també tenien un exemplar del llibre més petit del món, presentat abans-d'ahir per Dolça Mulet a la Misericòrdia com un volum valuós del qual només n'hi havia dotze exemplars en tot el planeta.

Mulet, consellera de Cultura del CIM, ho va exposar ahir a la biblioteca de la Misericòrdia. Fins i tot, segons comentà, havia contractat una assegurança per si succeïa res i un vigilant estava a l'aguait del «preuat» volum.

Els seus assessors devien desconèixer el que ens va contar Manuel Ripoll, llibreter antiquari, que aquest llibre el venen en un museu alemany, el Guttemberg de Mainz, com a record. Ell l'adquirí fa anys per devers 30E, però el seu padrí el despatxava a la seva llibreria ja en els anys 50 com una curiositat. Tenia un amic a Alemanya que els hi duia. «Vaig quedar estupefacte quan vaig veure per televisió que s'exposava a Palma», comentava Ripoll, que qualificà el fet de «provincianisme cultural i desconeixement dels llibre antics».

El volum de la Misericòrdia recull a les seves planes eParenostre en set idiomes i en una mida de 5 mm. Una de les moltes curiositats que ahir es visqueren al voltant d'aquest assumpte, Andreu Adrover ens mostrà un altre volum en miniatura que, segons deia, feia tan sols tres mil·límetres i «conté el jurament dels Jocs Olímpics de Munic».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris