nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

«El rei Pepet», de Pere Capellà, obrí la sessió de lectura a Cort

Obres de Costa, Joan Alcover, Martí i Pol i Salvà centraren l'acte

J.N.Palma.
Passaven pocs minuts de les dotze del migdia quan començà a Cort la lectura continuada de diferents escrits d'autors de les lletres catalanes. L'inici havia de ser a càrrec de la batlessa, Catalina Cirer, i del regidor del PSM Pere Muñoz, cosa que donà peu a la primera anècdota. El nacionalista regalà a Cirer una rosa i dos llibres: La dona a la Mallorca contemporània, d'Escartín i Serrano, i la Poesia completa de Josep Maria Llompart.

Davant del present, la titular de Cort cedí la cadira de batle a Muñoz i aquest, després d'una mica d'estira-i-arronsa, l'ocupà durant els minuts que durà la lectura del primer text, El rei Pepet, de Pere Capellà. En aquesta lectura també hi prengué part el regidor de Cultura, Rogelio Araújo, i la coordinadora d'Educació, Gari Durán.

Seguiren el divertit text d'El rei Pepet altres de pertanyents als llibres Cap al tard i Poemes Bíblics, de Joan Alcover. Quant als de Costa, se'n triaren de Primeres poesies i De l'agre de la terra; de Martí i Pol el cèlebre Estimada Marta i La pell del violí; i de Maria Antònia Salvà Espigues en flor, El retorn i Llepolies i joguines.

Des de responsables municipals a insulars i de l'Executiu autonòmic fins a periodistes; el president de l'OCB, Sebastià Frau; estudiants de secundària i universitaris i personalitats diverses participaren en la lectura. Una reunió en la qual cridà l'atenció la poca afluència de públic, gairebé inexistent.

En el seu parlament inicial, la batlessa encoratjà els presents a llegir: «Obrir un llibre és entrar en un univers aliè que ha somiat un altre ésser humà i fer-lo nostre... Així, persones que no s'han conegut i probablement no es coneixeran mai, traspassen temps i espai i s'uneixen, sense barreres dins l'univers del llibre».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris