cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Les falses informacions i l'ètica periodística, al Multisales Porto Pi

Sebastià Salom organitzà una sessió prèvia d'«El preu de la veritat»

T.LIMONGI. Palma.
El gerent de Multicines Porto Pi, Sebastià Salom, va organitzar ahir una sessió de premsa de la pel·lícula El preu de la veritat, film basat en el cas del periodista Stephen Glass, jove reporter que va inventar 27 dels 41 articles que va escriure per al mazagine The New Republic.

Salom va dir fent broma: «És una pel·lícula que us concerneix a vosaltres. Per això us he convidat. Explica tot el que mai no hauríeu de fer». Els periodistes van entrar amb curiositat al cine, per veure -efectivament- el que mai està permès en aquesta soferta professió: falsificar fonts d'informació per crear històries apassionants, però falses.

Al film protagonitzat per Hayden Darth Vader Christensen narra amb detalls l'enfonsament de Glass en ser descobert a finals dels 90. L'edició digital de la revista Forbes va desconfiar d'un article seu publicat a The New Republic sobre un congrés de pirates informàtics. Les investigacions van arribar a fons fins que es van depurar responsabilitats, coneixent-se tota la veritat.

José Manuel González, encarregat i cap de cabina del Porto Pi Terrazas, assegurava que «els americans ho treuen tot de mare però sembla mentida que pugui passar una cosa així. Un cas com a aquest sol pot ser una excepció. Esperam que a les Illes Balears es practiqui un periodisme net, sense falsedats. Encara que també s'ha de dir que tot està molt mediatitzat». Al final del llargmetratge els periodistes van sortir de la sala amb un gran pes en la consciència.

El film, que ha tingut un notable èxit als EUA, s'estrena avui només als multicines Porto Pi de Palma. La pel·lícula compta amb la particularitat d'haver disposat directament de la majoria dels implicats en el cas «real». Tot el que es diu en el film és «verídic». Esperem que les fonts siguin fiables.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris