nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

José Luis Escolar: «Spielberg té gran capacitat narrativa encara que culturalment és mediocre»

El director de producció participà al Fòrum d'Ocupació i Emprenedors

73320

José Luis Escolar, ahir al pati del Centre de Cultura Sa Nostra.


El director de producció José Luis Escolar té un somriure que es contagia. Parla amb entusiasme del món del cine, com va quedar demostrat ahir al Centre de Cultura Sa Nostra. Escolar va participar en el II Fòrum d'Ocupació i Emprenedors amb la conferència El sector audiovisual com a font emergent d'oportunitats, on va explicar les seves experiències amb directors com Ridley Scott o Steven Spielberg.

-El sector audiovisual és una font d'oportunitats?
-Sens dubte, sobretot per a la gent jove. Es tracta d'un treball atractiu i ben pagat, encara que necessita molta dedicació. S'ha d'entrar en el mundillo per a saber què és el que t'agrada de la professió perquè hi ha petites professions dins d'ella com, per exemple, tècnic de so o d'il·luminació.

-En aquest país, s'aprofiten les oportunitats?
-Hi ha una falta de formació i orientació, a més de poca informació. És un problema intersectorial, la gent no es comunica. No existeix un títol universitari, la Formació Professional no ha entès la situació i, l'Estat, és lent. Hi ha moltes escoles privades però no una educació pública, que hauria de començar al col·legi.

-Estats Units és el gran rival del cine espanyol?
-No, som en un mercat, només és un problema de màrqueting, un conflicte intern.

-Tanmateix, el cine fet aquí té mala imatge...
-Es tracta d'un problema de comunicació, no sabem comunicar el nostre producte. Hi ha un cine de qualitat però, igual com als Estats Units, no tot pot considerar-se bo. Hauríem de lluitar contra la preponderància dels Estats Units, fer complir la Llei de Competència. La Comunitat Europea, per exemple, en les pròximes negociacions amb els EUA, demanarà l'excepció cultural davant la diversitat. Podem protegir perquè existeix una excepció cultural. És bàsic lluitar.

-Què recordau del vostre treball amb Ridley Scott i Spielberg?
-Ridley Scott és el paradigma del cine visual. He anat a molts llocs a cercar exteriors amb ell i sempre encerta. Ell ho sap i potencia aquest factor. A més, és un treballador incansable. Spielberg té una enorme capacitat narrativa, encara que és culturalment mediocre. En comú tenen el fet de ser superhomes perquè saben explotar les seves capacitats i perquè treballen molt.

-On vos estimau més treballar?
-A Europa per la llibertat que hi ha. A Hollywood n'he après molt però no es preocupen ni es responsabilitzen pels continguts de les seves històries. Scott sí, però, la resta, ha cedit al sistema.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris