nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

«Nosotros somos los muertos» rep el premi Punt Vermell de l'AVVIB

El Balaguer acull l'acte que guardona la revista de Pere Joan i Max

P.GIMENEZ.Palma.
L'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB) lliurarà anit el seu premi Punt Vermell, que enguany reconeix el treball dels dibuixants mallorquins Pere Joan i Max en la publicació que dirigeixen. A punt de publicar el seu número nou, la revista Nosotros somos los muertos (Inrevés) ha estat guardonada pels socis de l'entitat, que han valorat «la iniciativa avantguardista i la trajectòria d'aquesta publicació des que es va crear l'any 1993», segons destacà el secretari de l'AVVIB Marcos Vidal.

La cerimònia de lliurament del premi Punt Vermell, consistent enguany en una obra sobre paper creada per l'artista Rosa Ginard, tindrà lloc anit, a partir de les 20.00 hores, al pati del Casal Balaguer de Palma. L'AVVIB ha decidit treslladar l'acte al Balaguer «per reivindicar que aquest és un espai dels artistes que du molt de temps en desús», matisà Vidal, que afegí que al decurs de la cerimònia es podrà gaudir d'una instal·lació de so i imatge concebuda per Alfons Sart i Guillem Muroy.

Amb aquest premi, l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes ha volgut reconèixer la visió avantguardista dels directors de la publicació que, a més «de mantenir un esperit de compromís des de la seva creació abordant temes d'actualitat com els conflictes bèl·lics i la violència», entre d'altres, «ho fan aprofundint en el terreny de la il·lustració i la gràfica -anant més enllà del còmic-, i des de les diferents perspectives que dóna el fet de comptar amb col·laboradors de diferents països».

Pere Joan, dibuixant i codirector de la pubicació, recordà que la història de Nosotros somos los muertos es remunta a l'any 1993, tot i que la revista es deixà de publicar degut «a la falta de creativitat del món editorial». L'aparició d'Inrevés possibilità reprendre el projecte el 2001, «amb les garanties d'un segell afiançat», va permetre «publicar un millor format, ampliar el nombre de pàgines i introduir el color» en una edició de còmic d'avantguarda d'autors comercials, però «obert a la il·lustració i d'altres propostes paral·leles al món del còmic», afirmà Pere Joan.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris