cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

La Fundació Maria Ferret presenta un recull de cançons d'escoltes

Els autors són Pilar Muntaner, Sònia Amengual i Tomeu Dalià

J.C. Palma.
Aprendre amb facilitat aquelles cançons que canten els nins i nines quan van d'excursió serà molt més fàcil amb el llibre Un grapat de cançons. Cançoner Escolta que fou presentat ahir vespre a la Fundació Maria Ferret del carrer del Seminari de Palma.

Aquest volum és el resultat de la beca guanyadora que proposa la Fundació ara ja fa uns anys. Els guardonats, Sònia Amengual, Pilar Muntaner i Tomeu Dalià, presentaren el seu projecte que pretenia un recull de 1001 cançons, amb les seves partitures. Totes les lletres, condició de la beca, estan escrites en català i són originals dels seus autors, o adaptacions de clàssics de tota la vida, com La resposta està en el vent, adaptació deBlowing in the wind del cantant americà Bob Dylan.

Ara, l'edició de 1000 exemplars, realitzada amb cura per l'empresa Di7 editors, ja es troba als aparadors de les llibreries. «El resultat és molt satisfactori», explicà Pilar Muntaner, que afegí: «érem tres molt bons amics, amants de la música i de les cançons que havíem après des de petits i tot i la feinada, ha estat una tasca agradable amb l'objectiu de facilitar el seu aprenentatge».

El volum no acompleix la totalitat del projecte presentat per problemes d'edició. Però el resultat és «un quadern de mida quartilla, d'espiral, que facilita el seu ús continuat i que així els monitors podran endur-se'n a les excursions, acampades o al local». S'hi troben més de 170 cançons i danses ordenades en distints apartats per facilitar la seva recerca.

Així a la secció Per moure el cos hi apareixen clàssics com En Joan Petit o El ball de la Mainera. Aquest és l'apartat on les cançons es combinen amb les danses i els jocs i les seves explicacions. D'un temps d'un país són aquells temes que reflecteixen la memòria musical d'un país. Cançons com Illes dins un riu, de Tomeu Penya, es mesclen amb altres de Maria del Mar Bonet, Lluís Llach o dels més moderns, Lax'n'Busto.

Així mateix, els autors del treball han dedicat un capítol a part del llibre a aquelles cançons que es poden ensenyar als més menuts donada la seva senzillesa i els pocs versos que tenen. Algunes serien El gegant del pi o La lluna, la pruna. A un altre apartat hi trobam aquelles més difícils de recordar o les tradicionals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris