algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Harry Potter i els autors mediàtics, els més llegits a les biblioteques de Palma

Durant el 2003 els ciutadans es varen emportar un total de 24.943 llibres a casa

66894

La biblioteca municipal de Cort és una de les més visitades pels ciutadans.

Poques sorpreses. Això és el que ofereix el rànquing de lectures de les biblioteques municipals de Palma respecte de l'any 2003. Tant en català com en castellà. Molt de Harry Potter i molt d'autor mediàtic, com Arturo Pérez Reverte. Només una sorpresa gran a la llista, eBearn de Llorenç Villalonga entre els llibres més llegits del 2003 en català per part dels usuaris de les biblioteques de la capital. Diari de Balears ha pogut tenir accés a les dades manejades pels denou centres d'aquesta xarxa a Palma, que són les que han servit per elaborar el rànquing dels més llegits: en català són les novel·les Ets la meva vida, ets la meva mort, de Maria de la Pau Janer; Harry Potter i la cambra secreta i Harry Potter i la pedra filosofa, de J.K. Rowling; Bearn, de Llorenç Villalonga i el llibre de contes Millor que no m'ho expliquis, d'Imma Monsó.

Quant a la literatura en llengua castellana, en són líders La reina del sur, d'Arturo Pérez Reverte; El huerto de mi amada, d'Alfredo Bryce Echenique; La ciudad de las bestias, d'Isabel Allende; els dos llibres de Harry Potter i Manolito tiene un secreto, d'Elvira Lindo.

De les llistes dels volums més sol·licitats se n'han exclòs totes les obres de consulta com són ara enciclopèdies i diccionaris, per centrar-se tan sols en les creacions literàries.

També s'ha de destacar que durant el 2003 es realitzà un total de 78.061 consultes a les diferents sales de la xarxa. Les dades referides als préstecs assenyalen que l'any passat es va deixar un total de 24.943 documents als lectors. Així mateix, als diversos espais de l'ajuntament s'hi varen realitzar fins a 4.331 activitats diferents per als usuaris.

De la xarxa de denou, dues biblioteques romangueren tancades durant el 2003: la d'Establiments i la de l'Olivar, que es renovaren de dalt a baix. Precisament, la biblioteca de l'Olivar és una de les que de manera tradicional ha tingut sempre un públic més fidel i amb un nombre elevat de préstecs a causa de la seva ubicació en el si del mercat.

Un altre dels aspectes destacats és que algunes de les obres més venudes, com La pell freda d'Albert Sánchez, en català; i La sombra del viento de Carlos Ruiz Zafón, en castellà, no apareguin a la llista. Una predicció per al 2004? El nou Harry Potter i El Codi da Vinci.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris