cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

L'exclusiu Eton College tindrà un imam per ajudar els alumnes a entendre l'Islam

El prestigiós col·legi d'Eton, pel que han passat divuit primers ministres i els dos fills del príncep Carles, designarà un imam per ajudar els alumnes a entendre la cultura i el pensament islàmics, afirmava ahir el diari The Sunday Times. Així, Eton, que està als afores de Londres, serà el primer col·legi privat del Regne Unit que disposi d'un imam.

Monawar Hussain, graduat de la Universitat d'Oxford, també assistirà les necessitats espirituals dels prop de vint alumnes musulmans que assisteixen al col·legi, la matrícula anual del qual és d'unes 21.000 lliures (al voltant de 29.400 euros), afegeix el rotatiu.

«Les relacions entre Occident i el món Islàmic poden ser un dels assumptes dominants per als alumnes en els pròxims anys. Perquè siguin bons ciutadans, necessiten entendre la cultura islàmica», va assenyalar el director de l'escola, Tony Little, en una carta als pares.

Eton, que està molt a prop del castell de Windsor, també oferirà per primera vegada l'ensenyament de l'idioma àrab a partir del setembre.

Hussain, que va néixer al Regne Unit i els seus pares són oriünds de Pakistan, ocuparà el seu lloc aquest mes de setembre.

El col·legi, que té 1.290 alumnes barons d'entre 13 i 18 anys, té dos capellans anglicans, un sacerdot catòlic i un tutor jueu. La decisió d'Eton pot fer que altres escoles l'imitin.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris