nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Pintures de Cuixart inauguren el nou Centre d'Art Sant Bernat

Ubicat al Secar de la Real, l'espai obrirà el 23 d'abril

P.G.Palma.
Palma disposarà d'un nou centre d'art a partir del pròxim dia 23 d'abril. Es tracta del Centre d'Art Sant Bernat, que, ubicat al Secar de la Real, ocuparà les dependències d'una antiga casa mallorquina del segle XVIII. Per tal d'estrenar les seves sales, l'espai ha elegit una selecció de pintures de Modest Cuixart, a partir de les quals es revisa la trajectòria de l'artista català: des de les obres que creà en tècnica mixta damunt paper l'any 1989 fins a les darreres peces, pintures de gran format sobre tela del 2002.

Les obres de Cuixart, que seran exposades fins al 20 de juny, es mostraran alhora que els jardins del centre exhibiran una sèrie d'escultures de Joan Ramis Sineu, i els salons superiors, una mostra col·lectiva d'artistes residents a les Balears com Andreu Maimó, Juan Cunill, Paul Milor i Gun Streland.

Pel que fa a l'obra de Cuixart, el fet que l'exposició mostri les seves creacions més recents al costat de peces de gran format dels últims 15 anys permet obtenir una visió àmplia del que ha estat la trajectòria de qui fou fundador del grup Dau al Set els darrers anys.

En el camí de la seva investigació personal, Modest Cuixart passà de l'abstracció matèrica de caràcter informalista -que encara es pot descobrir en algunes de les seves teles-, amb obres caracteritzades per una pintura densa i complexa, fins a crear una nova estètica pictòrica en la qual alliberà els continguts deixant pas a un nou simbolisme en les línies i en el color, després de contactar amb Joan Miró, Salvador Dalí i Picasso.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris