nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

La reina mostra la seva solidaritat a Palma

Sofia tornà a l'Illa per assistir al concert inaugural del XXII Congrés Mundial de Comunitats Terapèutiques

P.G.Palma.
La reina Sofia presidí el concert amb el qual l'Orquestra Simfònica de Balears «Ciutat de Palma» inaugurà ahir a l'Auditòrium el XXII Congrés de la Federació Mundial de Comunitats Terapèutiques, que es desenvoluparà a Palma durant els pròxims dies (més informació a la pàgina 11). Aquesta ha estat la tercera compareixença oficial que la reina fa a l'Illa en només una setmana, després de la inauguració de les exposicions d'Eduardo Úrculo i Aligi Sassu al Solleric i la missa celebrada a la Seu el Diumenge de Pasqua, amb assistència de tots els membres de la família reial.

Abillada amb un vestit jaqueta de tonalitats roses, Sofia, presidenta d'honor d'aquest XXII Congrés, arribà puntual a l'Auditòrium, on fou rebuda pels representants del Govern, encapçalats pel president Jaume Matas; Maria Antònia Munar, presidenta del Consell; Pere Rotger, president del Parlament; Miquel Ramis, delegat de Govern; i Catalina Cirer, batlessa de Palma. Amb ells, la reina accedí a l'edifici fins a ocupar un seient central a la primera fila de la sala, mentre el públic li dedicà una calorosa recepció amb els seus aplaudiments.

L'acte, que comptà amb el periodista Luis del Olmo com a mestre de cerimònies, s'inicià amb els parlaments del president del XX Congrés, Tomeu Català, i del president de la Federació Mundial de Comunitats Terapèutiques, William O'Brien. Ambdós volgueren llançar un missatge d'esperança per assolir la meta d'«una vida lliure de drogues» i afalagaren el suport a la causa de la reina, «un magnífic exemple de servei a les persones».

L'estrena per part d'Amancio Prada de l'himne que musica la filosofia de les Comunitats Terapèutiques precedí el recital de la Simfònica. Sota la direcció de l'alemany Franz-Paul Decker, la formació interpretà la Suit espanyola, Op. 47 d'Isaac Albéniz, amb orquestració de Rafael Frühbeck de Burgos, i completà el programa amb la Simfonia núm.2 en mi menor, Op.27 de Serguei Rachmaninov, la més densa i rica de les tres que va escriure el compositor rus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris