nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

Els espeleòlegs mallorquins, a punt per conquerir el centre d'Europa

Una expedició illenca es prepara per anar a la Gouffre Berger


Estan entusiasmats i dedicaran bona part del seu temps lliure a posar-se en forma per assolir una proesa: ser la primera expedició mallorquina que baixa a la cova Gouffre Berger, un dels principals reptes per als espeleòlegs europeus.

Dimecres, just abans d'una Setmana Santa que molts han invertit a practicar el seu esport preferit, els membres de l'expedició es varen reunir a l'agrupació esportiva Voltors per començar a planificar les rutes i els materials que hi faran servir. Aquesta aventura comptarà amb la col·laboració informativa del Grup Serra.

Els expedicionaris estan preparats per baixar a la cova el mes de setembre, que és quan el Govern francès els ha atorgat els permisos, prou rígids en aquest aspecte, i confien que el bon temps pugui acompanyar-los. «Fa temps que ens estam preparant per a l'expedició i seria una llàstima no poder davallar per la pluja», expliquen.

I és que aquesta cova inclou un riu subterrani que en algunes temporades de grans pluges a l'exterior hi impedeix l'accés, que ja de per si és molt complicat durant la resta de l'any. La fita suposarà tota una aventura per a aquests peculiars esportistes mallorquins.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris