nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Totes les mirades es dirigiren cap a Letizia Ortiz

La família reial acudí, com ja és tradició, a la missa del Diumenge de Pasqua a la Seu

La família reial cedí el protagonisme a la futura princesa d'Astúries, Letizia Ortiz, que ahir va aparèixer per primera vegada en públic a Mallorca al costat dels reis Joan Carles i Sofia; del seu promès, Felip; i de les infantes, Elena i Cristina, acompanyades pels seus marits i els seus fills. Tots, llevat del petit Miquel Urdangarín, que quedà a Marivent, assistiren a la missa de Diumenge de Pasqua que concelebrà el bisbe, monsenyor Jesús Murgui, a la Seu de Mallorca.

L'assistència de la família reial a aquesta missa s'ha convertit en una tradició que enguany ha cobrat força amb la presència de la promesa del príncep.

Desenes de persones esperaren ahir migdia la comitiva reial al temple. Precedits de vehicles policíacs i en tres cotxes, arribaren els reis, primer; el príncep, Letizia i els ducs de Lugo, en un altre; i els de Palma amb els infants Joan Felip Froilà, Victòria Federica, Joan Valentí i Pau Nicolàs, en un altre.

El bisbe i els canonges reberen el monarca i saludaren els presents. També hi era el comandant general de les Balears, Luis Peláez Campomanes, que evità aparèixer a l'escenari de les fotos.

Tanmateix, els ulls i les càmeres enfocaven cap a Letizia, que es mostrà amb una expressió que no amagava certa tensió, amb el príncep Felip molt pendent d'ella i a estones agafant-li la mà.

Per a la resta de feligresos no va ser fàcil entrar a la Seu. Els serveis de seguretat de la Casa Reial vigilaven la multitud que pretenia entrar-hi i els escorcollaven les bosses, mentre els periodistes en prenien imatges amb les seves càmeres.

Els membres de la família reial seguiren la celebració dels oficis religiosos des dels reclinatoris situats davant l'altar major del temple.

Homilia
A la seva homilia, el bisbe va demanar una pregària especial per les víctimes dels atemptats de Madrid, que «deixaren una ferida en l'ànima i en la història del nostre poble». Jesús Murgui afegí que, «animats per una força que brolla de la Resurrecció, esperem que triomfarà el bé sobre el mal, la justícia sobre la injustícia, l'amor sobre l'odi. Per Crist, la humanitat no camina cap a la destrucció, sinó cap a la felicitat».

Després de la missa, la família reial abandonà la Seu i tots els seus membres posaren per als periodistes gràfics en una llarga i espectacular sessió, en la qual hi prengué part, de manera activa i decidida, el rei a l'hora de col·locar els membres.

Quan Letizia Ortiz es disposava a entrar en el seu cotxe se sentiren alguns crits de «Guapa!», que ella agraí saludant amb la mà.

Els monarques arribaren dimecres a Mallorca per passar uns dies al palau de Marivent i aviat se'ls han anat unint els seus fills, gendres, néts i la promesa del príncep, que ja s'ha donat a conèixer a Mallorca des que es féu públic el festeig.

La reina té previst assistir demà a la inauguració del XXII Congrés Mundial de Comunitats Terapèutiques, que reunirà a Palma fins dissabte dia 17 més d'un miler d'especialistes de 50 països.

El rei preveia abandonar Mallorca anit. Avui ha de rebre una delegació de les Forces de Seguretat a fi d'expressar-los el reconeixement i l'agraïment de la Corona per la seva actuació durant l'11-M.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris